26 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο ορεινό τρέξιμο η Δήμητρα Μπίκα. Αναδείχθηκε νικήτρια στα 46χλμ της Δομνίστας (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Τις ανεξάντλητες προοπτικές της Ευρυτανίας στο ορεινό τρέξιμο, ανέδειξε το 10ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου που διοργανώθηκε με επιτυχία στη Δομνίστα, την περασμένη Κυριακή, 12 Μαΐου 2024. Οι καλύτεροι Έλληνες αθλητές δοκίμασαν τις αντοχές τους σε διαδρομές υψηλής δυσκολίας αλλά εκπάγλου ομορφιάς και δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τη φύση της Ευρυτανίας και τη φιλοξενία των ντόπιων.

Η εκκίνηση των 46 χλμ (2800μ. θετική υψομετρική διαφορά) έγινε στις 8 το πρωί από το δασύλλιο του Προφήτη Ηλία. Η απαιτητική αλλά πανέμορφη διαδρομή ξεκινούσε από τη Δομνίστα, έφθανε στο Δεντρούλι και συνέχιζε στους Στάβλους, ενώ κατόπιν οι αθλητές/τριες διέσχισαν τον Κρικελλοπόταμο και ανέβαιναν από το Κρίκελλο, προτού προσεγγίσουν τη Σκοπιά, το βουνό Φονιάς και τη θέση Ψηλός Σταυρός, για να καταλήξει στη Δομνίστα για τερματισμό.

Στα 46 χλμ των γυναικών, πρώτη στη γραμμή του τερματισμού έφτασε μετά από 5 ώρες, 28’ και 38’’ η Δήμητρα Μπίκα (ΑΟ Κάλλιστος), από το Καρπενήσι. Το βάθρο συμπλήρωσαν η Μαρία Παπαποστόλου του ΑΓΣ Ιωαννίνων (5:43.18) και η Μαριαλένα Μπαρούτη (Αθλ. Κέντρο Προμηθέας) με 5:52.09.

«Μου άρεσε πάρα πολύ η διαδρομή, η Ευρυτανία, άλλωστε, διαθέτει απίστευτα βουνά. Ο αγώνας ήταν πάρα πολύ δύσκολος και ο ανταγωνισμός έντονος», σημείωσε η Μπίκα μετά τη νίκη της.

Ο αγώνας των 46χλμ στη Δομνίστα, αποτέλεσε κριτήριο για τη συγκρότηση των εθνικών ομάδων που θα αγωνιστούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα από τις 31 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου στο Ανσί της Γαλλίας. Η σύνθεση της εθνικής ομάδας θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ