19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πρωταθλητής στη SL2 ο Λεβαδειακός του Παναγιώτη Λιάγκα. Με τη Βέροια σε μπαράζ για την άνοδο στη Super League

Ο Λεβαδειακός ήταν η καλύτερη ομάδα στον νότιο όμιλο της Super League 2 και χθες κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή. Θα διεκδικήσει την άνοδο στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου σε διπλούς αγώνες με αντίπαλο τη Βέροια, πρωταθλήτρια στο βόρειο όμιλο της SL2.

Η ομάδα του Ευρυτάνα αμυντικού Παναγιώτη Λιάγκα, αγωνίστηκε χθες στην Άρτα και πέτυχε άνετη νίκη με αντίπαλο τον τοπικό Καραϊσκάκη. Ο σύλλογος της Βοιωτίας προηγήθηκε στο 4’ με 2-0 με ισάριθμα γκολ του Μυτίδη, ενώ στο 59’ ο Τσάπρας διαμόρφωσε το τελικό σκορ για την ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη. Με το «τρίποντο» ο Λεβαδειακός έφθασε στους 69 βαθμούς μία αγωνιστική πριν το φινάλε του πρωταθλήματος, με την δεύτερη ομάδα (Καλλιθέα) να βρίσκεται στους 62β. Έτσι, η τελευταία στροφή του πρωταθλήματος αποκτά για τον Λεβαδειακό χαρακτήρα τυπικής διαδικασίας, αφού υποδέχεται τον Εργοτέλη σε αναμέτρηση χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Οι Βοιωτοί προετοιμάζονται πλέον για τους διπλούς αγώνες μπαράζ με τη Βέροια. Η ομάδα από την Ημαθία επικράτησε χθες εκτός έδρας του Θεσπρωτού (1-3), έφθασε στους 72 βαθμούς σε 31 αγωνιστικές και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στον βόρειο όμιλο (2η η Λάρισα με 64β.)

Οι αγώνες της Βέροιας με τον Λεβαδειακό (οι έδρες θα προκύψουν κατόπιν κλήρωσης την άλλη βδομάδα, ενώ θα ισχύσει κανονικά το εκτός έδρας γκολ) θα διεξαχθούν την Κυριακή 8 και την Κυριακή 15 Μαΐου 2022. Ο νικητής θα κερδίσει το εισιτήριο για τη Super League αλλά και ο ηττημένος θα έχει και δεύτερη ευκαιρία, καθώς θα δώσει νέα παιχνίδια μπαράζ (22 και 29 Μαΐου), με τον 13ο της SL1, που αυτήν τη στιγμή είναι η Λαμία.

Η βαθμολογία στους 2 ομίλους της SL2, μία αγωνιστική πριν το φινάλε
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ