29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πρόγραμμα Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων

Ακολουθεί το ενημερωτικό δελτίο τύπου από τον Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου.

Γ. Οικονόμου: <<Το καλάθι της Φθιώτιδας αξίζει να ταξιδέψει στις παγκόσμιες αγορές>>

“Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτή Φθιώτιδας, κ. Γιάννη Οικονόμου, πραγματοποιήθηκε σήμερα τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας,  της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας, του Παραρτήματος Κεντρικής Ελλάδας του ΓΕΩΤΕΕ, καθώς και εκπροσώπους τοπικών συνεταιρισμών ελαιοπαραγωγών, φυστικοπαραγωγών,  κερασοπαραγωγών, παραγωγών στέβιας κ.α.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση αναφορικά με τις προοπτικές του Προγράμματος   Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων στην εσωτερική αγορά της Ε.Ε. και σε τρίτες χώρες. Στο πλαίσιο αυτό, συμμετείχαν και υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΑΑΤ, ώστε να παρουσιάσουν αναλυτικά τις λεπτομέρειες του προγράμματος στους συμμετέχοντες.

Το Πρόγραμμα Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων αποτελεί ένα πολύτιμο χρηματοδοτικό εργαλείο με στόχο την ενδυνάμωση της εξωστρέφειας και του ανοίγματος νέων αγορών για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα μέσω του οποίου καλύπτεται περίπου το 70-80% της προβολής και της προώθησης των προϊόντων. Ο τρόπος προώθησης και προβολής των προϊόντων περιλαμβάνει συμμετοχή σε εκθέσεις τροφίμων στις χώρες στόχους, επιχειρηματικές συναντήσεις, προώθηση του προϊόντος σε σημεία πώλησης, έντυπες και on line καταχωρήσεις, social media, εκπαιδευτικά ταξίδια, γευστικές δοκιμές, σεμινάρια, workshops κ.α.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατά τη διάρκεια της σύντομης τοποθέτησής του, μίλησε για ένα καλάθι προϊόντων της Φθιώτιδας «γεμάτο ποιότητα, αυθεντικότητα και μεσογειακή αξία» και έδωσε έμφαση στη δύναμη της εξωστρέφειας. «Τα προϊόντα της γης μας διαθέτουν όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που μπορούν να τα μετατρέψουν σε σταθερούς πρωταγωνιστές στο αγροδιατροφικό σκηνικό. Μπορούμε να φτιάξουμε τον μηχανισμό δημιουργίας του καλαθιού της Φθιώτιδας, να προχωρήσουμε βήμα-βήμα. Να δυναμώσουμε την προστιθέμενη αξία των τοπικών μας προϊόντων και να τα κάνουμε γνωστά σε παγκόσμιες αγορές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου“.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ