28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Πρώτο κουδούνι” για 1.491 Ευρυτανόπουλα. Οι σημερινοί (13/9) αγιασμοί στα σχολεία του Καρπενησίου – ΒΙΝΤΕΟ & ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε για συνολικά 1.491 Ευρυτανόπουλα, από το νηπιαγωγείο έως την τελευταία τάξη του λυκείου.

Από το Καρπενήσι ως τη Φουρνά και από το Κερασοχώρι ως το Ραπτόπουλο, η νέα σχολική χρονιά 2021-2022 ξεκίνησε στην Ευρυτανία. Οι αγιασμοί τελέστηκαν, τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, στα προαύλια των σχολείων, παρουσία αντιπροσωπειών μαθητών και εκπαιδευτικών· βάσει υγειονομικού πρωτοκόλλου, δεν επιτρεπόταν η παρουσία γονέων ή κηδεμόνων.

Βίντεο από τους αγιασμούς στις σχολικές μονάδες Καρπενησίου

Στον κοινό αγιασμό ΓΕΛ – 1ου Γυμνασίου που τελέστηκε στις 10:30 το πρωί, παραβρέθηκαν, ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Άρης Τασιός, ο δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης, η Δ/ντρια Β/θμιας, Βασιλική Ηλιοπούλου, η αντιδήμαρχος, Σοφία Ζαλοκώστα κ.α. Στο 3ο Δ.Σ. Καρπενησίου και στο Δημοτικό της Δάφνης Αγράφων, βρέθηκε η Δ/ντρια Α/θμιας, Ευαγγελία Ρόγκα.

Τα μέτρα

Με την πανδημία να συνεχίζει να επιβάλει κανόνες, καθολικό μέτρο εξακολουθεί να αποτελεί η χρήση της μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων, ενώ από φέτος οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί πρέπει να υποβάλλονται σε δύο υποχρεωτικά rapid test αντιγόνου την εβδομάδα (κόστος 10 ευρώ σε ιδιωτικά -αποκλειστικά- εργαστήρια), ενώ για τους μαθητές και μαθήτριες ισχύουν τα δύο self test την εβδομάδα (τα προμηθεύονται δωρεάν στα φαρμακεία), με υποχρεωτική δήλωση του αποτελέσματος στην πλατφόρμα selftesting.gov.gr.

Στην Ευρυτανία, τα περισσότερα κενά εκπαιδευτικών εντοπίζονται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (Νηπιαγωγεία-Δημοτικά), ενώ σε Γυμνάσια και Λύκεια η κάλυψη των θέσεων βρίσκεται στο 94%. Λίαν ικανοποιητικά χαρακτηρίζονται τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης μεταξύ των εκπαιδευτικών, αλλά παραμένουν μάλλον χαμηλά στα παιδιά ηλικίας 12-17 ετών.

Από τον κοινό αγιασμό ΓΕΛ και 1ου Γυμνασίου Καρπενησίου

Οι αριθμοί

Σε 1.491 άτομα ανέρχεται το μαθητικό δυναμικό της ΠΕ Ευρυτανίας για τη σχολική χρονιά 2021-2022.

Συνολικά δεκαεπτά (17) δημοτικά σχολεία θα λειτουργήσουν τη νέα σχολική χρονιά στην Ευρυτανία. Θα έχουν, ωστόσο, λιγότερα παιδιά σε σύγκριση με το έτος 2020-2021. Πιο αναλυτικά, στα δημοτικά σχολεία της περιφερειακής ενότητας Ευρυτανίας θα φοιτήσουν 664 μαθητές και μαθήτριες, έναντι 688 τη χρονιά 2020-‘21· η μείωση φθάνει το 3,5%. Η μεγάλη πλειονότητα, όπως κάθε χρόνο, αφορά στα 4 Δ.Σ. της πόλης του Καρπενησίου, όπου θα φοιτήσουν περισσότερα από 530 παιδιά, ήτοι ποσοστό σχεδόν 80%.

Εξακόσια εξήντα τέσσερις (664) μαθητές και μαθήτριες θα καθίσουν στα θρανία γυμνασίων και λυκείων τη σχολική χρονιά 2021-2022. Το μαθητικό δυναμικό στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση καταγράφει ανεπαίσθητη μείωση κατά τέσσερα άτομα, ήτοι ποσοστό 0,60% (668 παιδιά την περυσινή χρονιά). Σε επίπεδο Β/θμιας θα λειτουργήσουν έντεκα σχολικές μονάδες, οι έξι στον Δήμο Καρπενησίου και οι πέντε στα Άγραφα.

Στο ΕΠΑΛ Καρπενησίου
Στο 1ο Δημοτικό Σχ. Καρπενησίου
Στο 2ο Δημοτικό Σχ. Καρπενησίου
Στο 3ο Δημοτικό Σχ. Καρπενησίου
Στο 2ο Γυμνάσιο Καρπενησίου

Αναλυτικά ρεπορτάζ θα διαβάσετε στα Ευρυτανικά Νέα της Τετάρτης 15/9/21

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ