25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πρώτο στην Ελλάδα το 3ο Δημοτικό, σε διαγωνισμό για την ασφάλεια στο διαδίκτυο – Οι μαθητές έφτιαξαν εφημερίδα

Την 1η θέση στην κατηγορία των Δημοτικών Σχολείων, απέσπασε το 3ο Δ.Σ. Καρπενησίου σε πανελλήνιο διαγωνισμό με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2021. Τα παιδιά δημιούργησαν 12σέλιδη εφημερίδα.

Οι μαθητές της Δ’ τάξης του 3ου Δημοτικό Σχολείου Καρπενησίου, με τη δασκάλα τους κ. Τζιοβάρα Θεοδώρα, συμμετείχαν στον πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό που διοργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου με θέμα «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» και κατάφεραν να αποσπάσουν την 1η θέση, στην κατηγορία των Δημοτικών Σχολείων.

Στόχος του διαγωνισμού ήταν οι μαθητές να αποτυπώσουν τις ιδέες τους για το πώς αντιλαμβάνονται τη θετική και ποιοτική χρήση του διαδικτύου, πώς το διαδίκτυο διευκολύνει τη ζωή μας και τι πρέπει να προσέχουμε, προκειμένου η ενασχόλησή μας με τον ψηφιακό κόσμο να έχει θετικό πρόσημο. Η εφημερίδα των παιδιών Ευαισθητοποιημένοι και συνειδητοποιημένοι σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας και τον ρόλο που έχει στην καθημερινότητά μας, ασχολήθηκαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, υπευθυνότητα, κριτική σκέψη και δημιουργικότητα για το θέμα.

Το αποτέλεσμα της εργασίας τους ήταν η αποτύπωση των σκέψεών τους σε μορφή εφημερίδας 12 σελίδων, με ποικίλη ύλη, από άρθρα και συνεντεύξεις μέχρι ποιήματα, καλλιτεχνικές δημιουργίες, βιβλιοπαρουσιάσεις, σπαζοκεφαλιές κ.α. Το έργο τους αξιολογήθηκε ως προς τη δομή και την παρουσίασή του, το περιεχόμενο, τη δημιουργικότητα και το μήνυμά του και ξεχώρισε ανάμεσα σε περισσότερα από 100 έργα από μαθητές Δημοτικών Σχολείων όλης της Ελλάδας.

Κάθε χρόνο διοργανώνεται από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Φέτος, γιορτάστηκε χθες (Τρίτη 9 Φεβρουαρίου) ταυτόχρονα σε περισσότερες από 160 χώρες του κόσμου με κεντρικό μήνυμα «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο». Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο διοργάνωσε διαδικτυακή εκδήλωση-γιορτή κατά τη διάρκεια της οποίας επρόκειτο να γίνει η ανακοίνωση των νικητών, ενώ θα σταλούν και σχετικά βραβεία.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν και οι μαθητές της Ε’ τάξης του 3ου Δ.Σ. Καρπενησίου, με τη δασκάλα τους κ. Ντούσιου Στυλιανή, οι οποίοι μπορεί να μην απέσπασαν κάποια διάκριση, αλλά δημιούργησαν ένα πολύ ωραίο ποίημα με ιδιαίτερο μήνυμα για το θέμα.

Ποιοι συμμετείχαν

Οι μαθητές της Δ’ τάξης που συμμετείχαν είναι οι: Ανατζούτσουλα Μαρία, Αρφαρά Δέσποινα, Βρέκος Θεόδωρος, Δροσίνη Νεφέλη, Δροσίνης Γεώργιος, Θάλλα Μαγδαληνή, Θανασούλας Αθανάσιος, Κακούρα Βασιλική, Κεχριμπάρης Κίμωνας, Κολοκύθας Σεραφείμ, Κωστής Κωνσταντίνος, Καυκιά Ηλιάνα, Λαθύρης Δημήτριος, Νίκας Σεραφείμ, Παπαδιάς Παύλος, Προύσκα Μαρία, Σταμούλη Αλεξάνδρα, Τριανταφύλλου Γρηγόριος, Τσιλίκας Ιωάννης, Τσώνη Γεωργία, Φούκα Ευαγγελία, Φούκας Απόστολος. Η δράση συντονίστηκε από τη δασκάλα της τάξης κ. Τζιοβάρα Θεοδώρα σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης στην τάξη, κ. Χατζηζαχαρίου Ιωάννα.

«Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που πήραν μέρος στον διαγωνισμό, ενδιαφέρθηκαν, ευαισθητοποιήθηκαν, δραστηριοποιήθηκαν και δημιούργησαν! Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές της Δ’ τάξης του σχολείου μας για τη διάκρισή τους!», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση το 3ο Δ.Σ. Καρπενησίου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ