29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

ΠΣΑΤ: Βράβευσε εικονολήπτες και φωτορεπόρτερ της Κρήτης

Τους αφανείς ήρωες του ρεπορτάζ, τους φωτορεπόρτερ και τους οπερατέρ από όλη την Κρήτη που μετρούν πάνω από 30 χρόνια δουλειάς με τις κάμερες ανά χείρας, τίμησε το βράδυ της Πέμπτης ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου στο Ηράκλειο.

Συνολικά τιμήθηκαν 22 φωτορεπόρτερ και εικονολήπτες, καθώς και ο πρώην εκδότης της εφημερίδας “Ελεύθερη Γνώμη” Γιάννης Στρατάκης, σε μια εκδήλωση που είχε πολλές συγκινητικές στιγμές, αφού περίσσεψαν οι εικόνες, τα βίντεο και οι αναμνήσεις από δουλειά μιας ολόκληρης ζωής. Για λίγο βρέθηκαν εκείνοι μπροστά από τις κάμερες και τα φώτα και έγιναν το “θέμα” του ρεπορτάζ!

Εικονολήπτες και φωτορεπόρτερ, μαζί με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν την επικαιρότητα, αποτελούν μια ενωμένη ομάδα με ισότιμα μέλη, με την οποία συχνά μοιράζονται περισσότερες κοινές ώρες  στο δρόμο από ό,τι περνάει ο καθένας χωριστά με την οικογένειά του. Ωστόσο, οι άνθρωποι που εξασφαλίζουν την εικόνα των χιλίων λέξεων, συνήθως παραμένουν πίσω από τα φώτα και τα ονόματά τους είναι άγνωστα σε όσους δεν ανήκουν στο χώρο.

Αυτό το κενό, αυτήν την αναγνώριση ήρθε να καλύψει ο ΠΣΑΤ, που σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων βράβευσαν 22 συναδέλφους από όλη την Κρήτη, ανάμεσά τους και τους έμπειρους εικονολήπτες της ΕΡΤ Κυριάκο Περατσάκη και Γιώργο Παναγιωτάκη.

Στην εκδήλωση παρέστη ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος, ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης κ.ά, καθώς και τα προεδρεία της ΕΣΗΕΠΗΝ και του ΤΕΑΣ και φυσικά ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Από το σύνολο των ομιλητών τονίστηκε ότι αυτή η εκδήλωση τιμής προς τους εικονολήπτες και τους φωτορεπόρτερ πρέπει να επεκταθεί σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

 

 

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ