20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πυξίδα επαγγελματικού προσανατολισμού. Πότε θα γίνει η ημερίδα στο Καρπενήσι, ποιες θεματικές κατηγορίες θα περιλαμβάνει

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, στέκεται και φέτος στο πλευρό μαθητριών και μαθητών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων με την “ΠΥΞΙΔΑ”. Ένα καινοτόμο πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού, το οποίο επιχειρεί να φέρει μαθητές/τριες κοντά σε ανθρώπους με διακεκριμένη επαγγελματική πορεία, κυρίως από τη Στερεά Ελλάδα.

Η “ΠΥΞΙΔΑ” περιλαμβάνει φέτος έξι ημερίδες επαγγελματικής σταδιοδρομίας που θα πραγματοποιηθούν στην έδρα κάθε Περιφερειακής Ενότητας. Στο Καρπενήσι έχει προγραμματιστεί εκδήλωση για το Σάββατο 29 Απριλίου 2023, στις 4μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης. Θα περιλαμβάνει τις εξής κατηγορίες ομιλιών: Ζωική Παραγωγή – Κτηνιατρική, Παιδαγωγική Διδακτική, Θέατρο – Κινηματογράφος  – Μουσική – Χορός, Αθλητισμός, Τουρισμός – Οίνος – Γαστρονομία/

Στο πλαίσιο των ημερίδων, θα παρουσιαστούν συνολικά 54 περίπου επαγγέλματα σε 14 ενότητες, από 30 ομιλητές. Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιηθεί ανακοίνωση με τον κατάλογο των ομιλητών και με όλες τις τεχνικές πληροφορίες.

Επίσης, θα αναλυθεί το σύστημα εισαγωγής στις Ανώτατες Σχολές με όλες τις αλλαγές που έχουν γίνει και θα ισχύσουν το 2023 και θα παρουσιαστούν έξυπνες πρακτικές επιλογής σπουδών και επαγγελμάτων.

Επισημαίνεται, ότι οι μαθητές/τριες που θα συμμετέχουν στις ημερίδες θα πραγματοποιήσουν δωρεάν πιστοποιημένο από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού. Το “ARISTON test”, αναλύοντας και εξετάζοντας τις δεξιότητές τους, καθώς και τα ενδιαφέροντα τους, προτείνει συγκεκριμένα επαγγέλματα/ειδικότητες και τα αντίστοιχα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ελλάδας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ