18 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πυραυλική επίθεση στην Ουκρανία: Δεν επιβεβαιώνονται οι ισχυρισμοί της Μόσχας ότι σκοτώθηκαν 600 Ουκρανοί στρατιώτες

Στην Ουκρανία, λίγες ώρες μετά την εκπνοή της εκεχειρίας – την οποία καμία από τις δύο πλευρές δεν τήρησε – το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι σε μαζική επίθεση με ρουκέτες στην πόλη Κραματόρσκ, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 600 Ουκρανοί στρατιώτες. Τους ισχυρισμούς αυτούς, πάντως, δεν επιβεβαιώνει το Κίεβο.

Ερασιτεχνικά βίντεο φέρονται να καταγράφουν την ρωσική πυραυλική επίθεση στο Κραματόρσκ. Οι τοπικές Αρχές μιλούν για ζημιές, αλλά διαψεύδουν τους ρωσικούς ισχυρισμούς για 600 και πλέον νεκρούς Ουκρανούς στρατιώτες που είχαν στρατοπεδεύσει σε κτίρια της περιοχής.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, Ίγκορ Κορασένκωφ επιβεβαίωσε ότι «Πάνω από 600 Ουκρανοί στρατιώτες εξουδετερώθηκαν ως αποτέλεσμα της μαζικής πυραυλικής επίθεσης στους προσωρινούς στρατώνες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων».

Οι δημοσιογράφοι του Reuters δεν μπόρεσαν το επιβεβαιώσουν, αφού από το σημείο της καταστροφής που μετέβησαν, δεν βρήκαν ίχνος από σορούς, αίματος ή παρουσίας ουκρανών στρατιωτών. Μόνο κάτοικοι περιέγραψαν τη σφοδρότητα της επίθεσης.

Πάντως, το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας – πέραν της σχετικής ανακοίνωσης – δεν έχει ακόμα παρουσιάσει αποδείξεις ότι όντως κατάφερε το αιματηρό χτύπημα κατά των ουκρανικών δυνάμεων από την αρχή του πολέμου, σε εκδίκηση για τους νεκρούς Ρώσους στρατιώτες στη Μακιίβκα την πρωτοχρονιά.

Ενδεικτική και η σιωπή του Κιέβου, το οποίο ανησυχεί περισσότερο πως η Μόσχα αυξάνει τις πιέσεις στη Λευκορωσία να εμπλακεί στον πόλεμο. Στην κυβέρνηση Ζελένσκι δεν πέρασε απαρατήρητο ότι η Ρωσία στέλνει και άλλα όπλα, στρατιώτες και ειδικό εξοπλισμό στη Λευκορωσία στο πλαίσιο των κοινών στρατιωτικών τους ασκήσεων.

Επιμέλεια: Άννα Παπασωτηρίου | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ