Πυροσβέστες από την Ευρυτανία στην πύρινη κόλαση της Αττικής, συνδράμουν στη δύσκολη επιχείρηση κατάσβεσης

Πυροσβέστες από την Ευρυτανία στην πύρινη κόλαση της Αττικής, συνδράμουν στη δύσκολη επιχείρηση κατάσβεσης

Μέσα σε ένα εφιαλτικό σκηνικό ξημέρωσε η βορειοανατολική Αττική, μετά από μία εξίσου εφιαλτική νύχτα, καθώς η μάχη των πυροσβεστών με ένα τεράστιο πύρινο μέτωπο ήταν -και παραμένει- άνιση.  

Η πυρκαγιά ξεκίνησε χθες (11/8) το μεσημέρι και έκαιγε ανεξέλεγκτα στις περιοχές γύρω από τον Βαρνάβα και τη Σταμάτα, ενώ και σήμερα παραμένει εκτός ελέγχου, καθώς αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση. Τα μέτωπα είναι τρία: Γραμματικό, Πεντέλη και Ανατολή Νέας Μάκρης.

Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί 560 πυροσβέστες, 16 ομάδες δασοκομάντος, 177 οχήματα και 32 εναέρια μέσα. Ζητήθηκε η συνδρομή δυνάμενων και από την περιφέρεια και ήδη, επιχειρούν στην κατάσβεση και τέσσερις (4) πυροσβέστες από την Ευρυτανία, με ένα πυροσβεστικό όχημα 2,5 τόνων και μια υδροφόρα από την Π.Υ. Καρπενησίου.

Όλες οι δυνάμεις  Πολιτικής Προστασίας έδωσαν ολονύχτια σκληρή μάχη και παρόλες τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, η πυρκαγιά εξελίχθηκε ταχύτατα και αυτή τη στιγμή έχει κατεύθυνση προς Πεντέλη αφού έχει μπει στο Πεντελικό όρος. Γι’ αυτό στις 04:52 εκδόθηκε μήνυμα για ενημέρωση των κατοίκων στους οικισμούς Παλιά και Νέα Πεντέλη, Μελίσσια, Πολιτεία Εκάλη, Ντράφι και Νέα Ερυθραία, προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα.  

Στις 05:10 εκδόθηκε νέο μήνυμα για την απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς Νέα Πεντέλη προς Μελίσσια  και από Παλιά Πεντέλη προς Βριλήσσια. Στις 05:13 για την απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς Ντράφι, Διώνη και Δαμάρασι Ραφήνας προς Λεωφόρο Μαραθώνα, ενώ στις 05:40 για την απομάκρυνση κατοίκων από τους οκισμούς Νταού Πεντέλης και Άγιο Σπυρίδωνα προς Ραφήνα.  Πριν από λίγο στις 05:45 ενημερώθηκαν οι κάτοικοι στην περιοχή της Ανθούσας προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα. Επίσης, εκκενώνονται τα νοσοκομεία Παίδων Πεντέλης και 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Οι άνεμοι κατά τη διάρκεια της νύχτας παρέμειναν ισχυροί δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις. Δυστυχώς η έντασή τους αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες και θα πρέπει σε κάθε περίπτωση οι πολίτες των περιοχών που εξελίσσεται η πυρκαγιά να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.