Διοικητικό πρόστιμο ύψους 2.200 ευρώ επιβλήθηκε σε ημεδαπό για καύση ξηρών χόρτων σε ιδιόκτητο χωράφι στην περιοχή των Δομιανών του Δήμου Καρπενησίου, την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου.
Το πρόστιμο επιβλήθηκε από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ευρυτανίας, για παράβαση της κείμενης νομοθεσίας. Η πυρκαγιά είχε προκαλέσει την κινητοποίηση ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων και περιορίστηκε γρήγορα, αφού έκαψε περίπου μισό στρέμμα χορτολιβαδικής έκτασης.
Ήταν το τέταρτο περιστατικό πυρκαγιάς που καταγράφηκε στην Ευρυτανία μέσα σε εννέα ημέρες, μετά τις φωτιές στη Δαφνούλα, την Τσούκα Παλαιοκατούνας και την Ανατολική Φραγκίστα. Μάλιστα, για την πυρκαγιά στη Δαφνούλα είχε προηγηθεί σύλληψη και επιβολή προστίμου 1.718,75 ευρώ.
Η Πυροσβεστική υπενθυμίζει την ανάγκη ιδιαίτερης προσοχής στις υπαίθριες εργασίες, καθώς η αντιπυρική περίοδος παραμένει σε ισχύ έως τις 31 Οκτωβρίου.
















