28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πως «διάβασε» ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Η αποτυχία Λοβέρδου συνιστά αποτυχία Μητσοτάκη

Την όχι και τόσο ακριβή πρόβλεψη των εταιρειών δημοσκοπήσεων στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ αναδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ, σπέρνοντας τον σπόρο της αμφιβολίας για τα αποτελέσματα όλων των δημοσκοπήσεων που αφορούν στη δημοτικότητα των κομμάτων και την παράσταση νίκης.

«Τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν ένα φαινόμενο που οφείλει να μας προβληματίσει όλους, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στη χώρα μας: ο πρώτος σε όλες τις δημοσκοπήσεις δεν σημαίνει και πρώτος στην κάλπη» ανέφεραν χαρακτηριστικά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την πρωτεία του Νίκου Ανδρουλάκη στον α’ γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο.

Διευκρίνιζαν ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία σε όλη τη διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ επέλεξε συνειδητά να μην προχωρήσει σε καμία τοποθέτηση ή σχολιασμό, σεβόμενος τις εσωκομματικές διαδικασίες. «Το ίδιο θα συνεχίσουμε μέχρι και την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου», τόνιζαν.

Όπως επισημαίνουν ωστόσο οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, το γεγονός ότι η πλειοψηφία των εταιρειών που έκαναν μετρήσεις “έπεσαν έξω” στις προβλέψεις τους για το ποιος προηγείται για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ,  εμφανίζοντας τους τρείς επικρατέστερους να δίνουν μάχη σώμα με σώμα ενώ έδειχναν τον Ανδρέα Λοβέρδο ως σίγουρο φαβορί σε αυτή την διαδικασία, φέρνει μεγάλη δυσπιστία στους πολίτες.

Ακόμα, καμία εταιρεία δεν είχε προβλέψει την νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη με 10 μονάδες διαφορά ενώ μέχρι και την τελευταία στιγμή επέμεναν ότι όσο μεγαλύτερη συμμετοχή πολιτών υπήρχε στην εκλογική διαδικασία, τόσο θα ωφελούσε τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας σκοπεύει να εντάξει στο αντικυβερνητικό του αφήγημα και αυτή την πτυχή του θέματος καθώς μέχρι σήμερα δεν μπορούσε να αμφισβητήσει τα αποτελέσματα των μετρήσεων δεδομένου ότι οι δημοσκοπήσεις είχαν πέσει μέσα στις εκλογές του 2019.

Επειδή ωστόσο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει μάθει ότι οι αντιπαραθέσεις και οι συγκρούσεις δεν βγάζουν πουθενά αντίθετα δημιουργούν περισσότερα προβλήματα, δεν σκοπεύει να κάνει επίθεση στις εταιρείες δημοσκοπήσεων. Απλώς σε τακτικά χρονικά διαστήματα θα υπενθυμίζει και τις προβλέψεις που έγιναν για το ΚΙΝΑΛ και οι οποίες δεν επιβεβαιώθηκαν.

Ανάμεσα στα άλλα συμπεράσματα που έβγαλαν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι και το γεγονός ότι η καθαρή αντιΣΥΡΙΖΑ γραμμή την οποία εξέφραζε ο Ανδρέας Λοβέρδος ηττήθηκε. Σημειώνεται ότι οι άλλοι υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ τόσο καιρό κατήγγειλαν προσπάθεια διαμόρφωσης του αποτελέσματος υπέρ του κ. Λοβέρδου από την κυβέρνηση μέσα από την μαζική προσέλευση στις κάλπες του μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας.

«Η αποτυχία Λοβέρδου συνιστά αποτυχία Μητσοτάκη, το μέγεθος της οποίας φωτίζεται ακόμα περισσότερο εάν συνδυαστεί με την εικόνα που είχαν δημιουργήσει το προηγούμενο διάστημα οι δημοσκοπήσεις» λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα και προσθέτουν: «η μη εκλογή του Λοβέρδου, που θα έκλεινε κάθε συζήτηση για προοδευτική διακυβέρνηση ειδικά σε μια εκλογική μάχη με απλή αναλογική, αντικειμενικά αφήνει ανοιχτές μια σειρά από πιθανές εξελίξεις. Τέλος η παγίδα του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου, που μάταια προσπαθεί να νεκραναστήσει ο κ. Μητσοτάκης, εγκυμονεί τον κίνδυνο να πέσει τελικά μέσα αυτός που τη στήνει».

To άρθρο Πως «διάβασε» ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Η αποτυχία Λοβέρδου συνιστά αποτυχία Μητσοτάκη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ