“Πόση πίκρα νιώθω που δεν σε αποχαιρέτησα…”. Το αντίο του Ευρυτάνα τραγουδιστή, Πάνου Μπλέτζα, στον Μίμη Πλέσσα

“Πόση πίκρα νιώθω που δεν σε αποχαιρέτησα…”. Το αντίο του Ευρυτάνα τραγουδιστή, Πάνου Μπλέτζα, στον Μίμη Πλέσσα

Με μια συγκινητική ανάρτηση, ο Πάνος Μπλέτζας, λαϊκός τραγουδιστής με καταγωγή τη Βίνιανη Ευρυτανίας, αποχαιρετά τον Μίμη Πλέσσα, που έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών, αφήνοντας πίσω του μια τεράστια καλλιτεχνική παρακαταθήκη.

Ο Π. Μπλέτζας έγραψε:

«Εσύ που μου έκανες δώρο το “φως”. Εσύ που αγκάλιασες ένα παιδί 20 χρονών με όνειρα. Που του έδωσες ελπίδα και λίγο από το μεγαλείο της ψυχής σου. Ένα κομμάτι μου ορφάνεψε απόψε. Η καρδιά μου μαύρισε. Έφυγες τόσο ξαφνικά που δεν πρόλαβα να σου πω αντίο. Να σου πω όλα τα ευχαριστώ της καρδιάς μου. Εσύ έγινες η φωτιά που πυρπόλησε τα τείχη για το όνειρο. “Προχώρα” μου είπες “και θα φτάσεις”.

Τα λόγια σου ,το χαμόγελο, η μεγαλοψυχία σου, η καλοσύνη και η αγάπη για τους νέους μουσικούς και τραγουδιστές. Μου έκανες την ύψιστη τιμή να σε τραγουδήσω στη δισκογραφία. Με πόση αγάπη σχεδόν πατρική στη σκηνή μου κράτησες το χέρι όταν έτρεμαν τα πόδια μου από το άγχος και την αγωνία που μας έλουζε το ίδιο φως των προβολέων. Δεν έχω λόγια να εκφράσω πόσο λυπάμαι. Πόση πίκρα νιώθω που δεν σε αποχαιρέτησα. Που δεν σου είπα πόσο σ’ αγαπώ.

Τεράστιε δάσκαλε, Μίμη της καρδιάς μου, Πλέσσα της ζωής μου, της εφηβείας μου, των πρώτων μου ερωτών… σε ευχαριστώ για το όνειρο, σε ευχαριστώ για την τιμή. Σε ευχαριστώ.

Κρατώ αυτή τη φωτογραφία από την πρώτη μας συνάντηση. Θυμάμαι τα χέρια μου να τρέμουν και τη φωνή μου κόμπο. Εκεί στο πιάνο στο σπίτι σου που ήταν ανοιχτό πάντα για όλους.

Καλό ταξίδι στο φως, αδελφέ Μου. Κάπου, κάποτε, θα ανταμώσουμε».

Διαβάστε ακόμα

Επικαιρότητα