29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Π. Λάμπρου: Η μαρτυρία διασώστη του ΕΚΑΒ που μολύνθηκε από Covid (video)

Δεν είναι η πρώτη φορά για τον Παναγιώτη Λάμπρου που δεν έκανε Πρωτοχρονιά στο σπίτι του. Είναι όμως η πρώτη που έλειψε, όχι γιατί ήταν σε υπηρεσία, αλλά γιατί νοσηλευόταν στο «Σωτηρία» με Covid. Μια μαρτυρία ικανή να ταρακουνήσει και τους ψύχραιμους.

Διπλά εμβολιασμένος, χωρίς υποκείμενα νοσήματα αλλά ο κορονοϊός τον έστειλε στο νοσοκομείο. Ο Παναγιώτης Λάμπρου περιγράφει «Χριστούγεννα και πρωτοχρονιά στην 10η πνευμονολογική κλινική», με ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στο προσωπικό αλλά και την τεχνολογία που «αντικαθιστά την φυσική επαφή με τις βιντεοκλήσεις».

Από την αρχή της πανδημίας ως διασώστης του ΕΚΑΒ είχε μεταφέρει με το ασθενόφορο εκατοντάδες ασθενείς και διασωληνωμένους χωρίς να κολλήσει τον ιό καθώς εκεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα τηρούνται αυστηρά.

«Στις 24 Dekembr;ioy, την παραμονή των Χριστουγέννων έκανα το μοριακό τεστ και βγήκε θετικό είχα πολύ υψηλό πυρετό μετά από 5 μέρες στο σπίτι ήρθα στο νοσοκομείο», είπε.

Πιστεύει οτι νόσησε από κάποια κοινωνική επαφή.

Το μήνυμα του είναι ότι όλοι μπορούν να εμπιστευτούν την επιστήμη. «Ένας τρόπος υπάρχει: μάσκα και εμβόλιο»

Η ΕΡΤ βρέθηκε στο επιχειρησιακό κέντρο του ΕΚΑΒ και συνάντησε τα πρόσωπα πίσω από τον αριθμό 166. Ήταν εκείνοι που εισέπραξαν πρώτοι, και χωρίς φίλτρο, το σοκ της αντίδρασης των ασθενών που είχαν μολυνθεί.

Ρεπορτάζ: Μαρία Μαγκλάρα, Εύα Περόνα

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ