25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Π. Σκουρλέτης από Βόλο: Οι πολίτες αντιλαμβάνονται την καταλυτική υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

Στις εθνικές προτεραιότητες, που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε – μεταξύ άλλων – ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ., πρώην υπουργός, Πάνος Σκουρλέτης, κατά την ομιλία του στην πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε σήμερα το απόγευμα, στην παραλία του Βόλου, με επίκεντρο την ακρίβεια και με κεντρικό σύνθημα “Δε βγαίνει ο μήνας”.

Οι προτεραιότητες, στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Σκουρλέτης, παρουσιάστηκαν στη ΔΕΘ και περικλείονται στο σύνθημα “Δικαιοσύνη παντού”: Δίκαιο κράτος, Δίκαιη κοινωνία, Δίκαιη οικονομία. 

Ο πρώην υπουργός δήλωσε σίγουρος για την καταλυτική υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι την υπεροχή αυτή την αντιλαμβάνονται πλέον και οι πολίτες. Αναφερόμενος στο πρόγραμμα διακυβέρνησης που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ, επισήμανε πως πρόκειται για μια κοστολογημένη πρόταση, με μέτρα στήριξης των κοινωνικά αδύναμων και των μεσαίων στρωμάτων, η οποία δίνει απάντηση στα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Μέτρα, τα οποία – όπως είπε –  θα ανακουφίσουν τους πολλούς και θα φέρουν την χώρα σε τροχιά κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης, σε αντίθεση με την πρόταση της Ν.Δ. που αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση συμφερόντων και υπερκερδών των πολύ λίγων.

Να σημειωθεί πως ο κ. Σκουρλέτης ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στα όσα διαδραματίζονται στο Ιράν, τονίζοντας πως πρέπει να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας σε αυτές τις γυναίκες που αγωνίζονται για μια ισότιμη θέση στην κοινωνία και διεκδικούν να μην είναι στο περιθώριο, που βιώνουν καθημερινά.

Έκανε δε, αναφορά στο θέμα των γυναικοκτονιών, υποστηρίζοντας πως η γυναικοκτονία θα πρέπει να πρέπει να διαχωριστεί ως διακριτό έγκλημα, προκειμένου να ξεκινήσει η μάχη κατά των στερεοτύπων και της ανδροκρατίας.

“Το metoo μας δείχνει το δρόμο. Ο δικός μας χώρος έχει την ευαισθησία και πρέπει να είναι πρωτοπόρος σε τέτοιου είδους παρεμβάσεις” επισήμανε ο πρώην υπουργός.

Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν επίσης ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Βλαχάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα της ακρίβειας και της στεγαστικής κρίσης, λέγοντας πως τα ζητήματα αυτά “καίνε” την πλειοψηφία της κοινωνίας και την νέα γενιά. Επεσήμανε πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ριζοσπαστικό και ταυτόχρονα ρεαλιστικό που έχει στόχο την ενίσχυση του εισοδήματος, με 800 ευρώ κατώτατο μισθό, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, με προσλήψεις στην υγεία και την παιδεία, ενώ το πρόγραμμά του για την στεγαστική κρίση, προβλέπει τη δημιουργία Τράπεζα Στέγης, ώστε να υπάρξει οικονομικά προσιτή στέγη για τα νέα ζευγάρια και τους νέους φοιτητές, περιορισμό του Airbnb κι άλλες προτάσεις. 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ