28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Π. Στεφάνου, πρ. Συλλόγου Εκπαιδευτικών Σερρών: Τυπικός ο διευθυντής του σχολείου – Είχε ζητήσει να έρθουν οι τεχνικοί το Σάββατο (video)

Για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία με τον νεκρό 11χρονο στις Σέρρες μίλησε στις «Συνδέσεις» ο Πασχάλης Στεφάνου, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, ο οποίος τόνισε ότι ο Νικόλαος Τσιότσιος, διευθυντής του 9ου Δημοτικού όπου συνέβη η τραγωδία είχε ζητήσει οι εργασίες στον καυστήρα να γίνουν το Σάββατο. Αίτημα το οποίο δεν εισακούστηκε από τους δύο συλληφθέντες.«Εκείνη την ημέρα οι ειδικοί ήρθαν στο σχολείο να κάνουν κάποιες ρυθμίσεις γιατί δεν έβγαζε θερμότητα η αντλία της γεωθερμίας. Ήταν να έρθουν το Σάββατο, όπως με ενημέρωσε διευθυντής, αλλά τελικά πήγαν τη Δευτέρα» δήλωσε ο κ. Στεφάνου για τους δύο συλληφθέντες τεχνικούς που σήμερα (7/12) αφέθησαν ελεύθεροι από την αστυνομία.

Μετά τις αλληλοκατηγορίες μεταξύ δημάρχου Σερρών και διευθυντή αλλά και του διευθυντή με τον εκπρόσωπο της εταιρείας που έκανε τις εργασίες σε ώρα και ημέρα που βρίσκονταν παιδιά στο σχολείο, ο κ. Στεφάνου μετέφερε τα όσα του είπε ο διευθυντής, Νικόλαος Τσιότσιος, δηλαδή ότι ο ίδιος ήταν αντίθετος με το να γίνονται οι εργασίες εν ώρα λειτουργίας του σχολείου.

Με βομβαρδισμένο τοπίο μοιάζει το λεβητοστάσιο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών μετά τη φονική έκρηξη που στοίχει στη ζωή σε έναν 11χρονο μαθητή της ΣΤ’ τάξης. Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022 (EUROKINISSI)

«Ο διευθυντής μου είπε ότι (οι τεχνικοί) ήταν να έρθουν το Σάββατο. Δεν ήρθαν το Σάββατο και τελικά πήγαν τη Δευτέρα» είπε ο κ. Στεφάνου προσθέτοντας ότι ο κ. Τσιότσιος είναι είκοσι χρόνια διευθυντής, πέντε από τα οποία στο συγκεκριμένο σχολείο και ουδέποτε έδωσε δικαίωμα.

«Είναι πολύ τυπικός. Τη Δευτέρα ήρθαν οι τεχνικοί, τους έβαλε μέσα ο διευθυντής, έκαναν τη δουλειά τους. Αποχώρησαν στις 12:30 και είπαν στο διευθυντή ότι δεν θα έπρεπε να λειτουργήσει καθόλου το λέβητα του πετρελαίου. Ότι είχαν απομονώσει την αντλία του πετρελαίου. Ότι θα δουλεύει καθαρά με τη γεωθερμία και αποχώρησαν. Το θλιβερό συμβάν έγινε στις 14.20, δύο ώρες περίπου μετά» δήλωσε ο κ. Στεφάνου μεταφέροντας τα όσα του εκμυστηρεύτηκε ο διευθυντής του σχολείου για τις εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης. Εργασίες που γίνονται και σε άλλα δύο σχολεία της περιοχής, όπως είπε στη Μαίρη Σκανδάλη.

Δείτε επίσης:

Σέρρες – Στην ΕΡΤ ο θείος του 11χρονου: Εκείνη την ημέρα ο Βασίλης δεν ήθελε να πάει σχολείο
Η μετατροπή του καυστήρα έπρεπε να είχε γίνει το καλοκαίρι – Τι λένε συντηρητές καυστήρων για τα αίτια της έκρηξης (video)

Πηγή: Μαίρη Σκανδάλη | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ