18 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ράλλυ Ακρόπολις / Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου θα αναβιώσει ο θρυλικός “Ταρζάν” – Το πρόγραμμα των ειδικών διαδρομών

ρεπορτάζ από την έντυπη έκδοση

Η Στερεά Ελλάδα είναι έτοιμη να αποτελέσει και πάλι το επίκεντρο του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει έπειτα από οκτώ χρόνια στο καλεντάρι του WRC, από τις 9 έως και τις 12 Σεπτεμβρίου. Την τελευταία ημέρα του εμβληματικού αγώνα η θρυλική ειδική Ταρζάν στην ανατολική Ευρυτανία.

Από τις 9 έως και τις 12 Σεπτεμβρίου, αγωνιζόμενοι, oμάδες, και θεατές θα ζήσουν τη μοναδική εμπειρία του εθνικού μας αγώνα, που για την επιστροφή του στο ημερολόγιο της FIA σχεδιάστηκε βάσει των χαρακτηριστικών που τον έχουν αναδείξει σε έναν από τους σπουδαιότερους του είδους: απαιτητικός, με μια διαδρομή σχεδόν 300 αγωνιστικών χιλιομέτρων, σκληρός, με ειδικές διαδρομές που φημίζονται για τον δύσκολο χαρακτήρα τους, έτοιμος να «ταξιδέψει» μοναδικές εικόνες της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο, με έναν σχεδιασμό που θα φέρει κάθε εμπλεκόμενο από το κέντρο της Αθήνας μέχρι τα ορεινά της Ευρυτανίας.

Η σημαία της εκκίνησης του 9ου γύρου του Πρωταθλήματος θα πέσει κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, με την εικόνα των πλέον σύγχρονων αγωνιστικών αυτοκινήτων κάτω από το πιο αναγνωρίσιμο μνημείο της χώρας, να ταξιδεύει σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Οι επόμενες τρεις ημέρες θα οδηγήσουν τα πληρώματα αρχικά νότια, προς την Πελοπόννησο, και ειδικότερα προς την ειδική διαδρομή Άγιοι Θεόδωροι και στην ε.δ. Λουτράκι, που και πάλι θα φέρει την ομώνυμη πόλη στο επίκεντρο του θεσμού.

Η συνέχεια θα δοθεί στις ε.δ. Θήβα και Ελάτεια, ενώ οι επόμενες δύο ημέρες θα αποτελέσουν αποκλειστικά «υπόθεση» της Στερεάς Ελλάδας, όπου και το επίκεντρο του αγώνα (Λαμία), με τη σκυτάλη πλέον να παίρνουν κάποιες ειδικές διαδρομές ταυτόσημες του αγώνα, όπως είναι η Παύλιανη, οι Βωξίτες, το Ελευθεροχώρι και για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του αγώνα ο Ταρζάν. Στην ιστοσελίδα του αγώνα, www.acropolisrally.gr, που στο εξής θα εμπλουτίζεται με κάθε σχετικό νέο, έχει αναρτηθεί το έντυπο Rally Guide 1, με όλες τις αρχικά απαραίτητες πληροφορίες.

Οι ειδικές διαδρομές

Το shakedown του αγώνα θα διεξαχθεί την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στην περιοχή της Λαμίας και θα έχει μήκος 4,3 χιλιόμετρα. Το πρώτο αυτοκίνητο θα μπει στην διαδρομή του shakedown στις 8.01 π.μ.

Μετά το απαραίτητο service στο Service Park της Λαμίας, τα αυτοκίνητα θα μεταφερθούν στην Αθήνα, όπου στις 5.45 μ.μ. της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου θα δοθεί η πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ακολούθως έχει προγραμματιστεί η πρώτη Ειδική Διαδρομή του αγώνα, ο τόπος διεξαγωγής της οποίας δεν έχει οριστικοποιηθεί, ενώ το Parc Ferma θα είναι στην Αθήνα.

Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου το πρώτο αυτοκίνητο θα φύγει από το Parc Ferme στις 9 π.μ. και θα μπει στην Ε.Δ. «Άγιοι Θεόδωροι 1», μήκους 17,99 χλμ., στις 10.18 π.μ. Θα ακολουθήσει το «Λουτράκι» με μήκος 19.4 χλμ. στις 11.11 π.μ. και εν συνεχεία θα υπάρξει Tyre Fitting Zone στο παραλιακό μέτωπο του Λουτρακίου.

Στη 1.14 μ.μ. το πρώτο αυτοκίνητο θα μπει στους «Αγίους Θεοδώρους 2» των 17.99 χλμ. για την πρώτη ειδική του απογευματινού σκέλους, ενώ θα ακολουθήσουν στις 3.32 μ.μ. η «Θήβα» των 23,27 χλμ. και στις 5.15 μ.μ. η «Ελάτεια» των 11,17 χλμ. Το πρώτο αυτοκίνητο αναμένεται στο Service Park της Λαμίας στις 7.15 μ.μ.

Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου το πρώτο αυτοκίνητο θα φύγει από τη Λαμία στις 7.30 π.μ. και στις 8.33 π.μ. θα ξεκινήσει την προσπάθειά του στην «Παύλιανη 1» των 26,64 χλμ. Ακολουθεί στις 10.01 π.μ. η «Γραβιά» των 24,81 χλμ. και εν συνεχεία τα αυτοκίνητα θα κατευθυνθούν στο λιμάνι της Ιτέας για το Tyre Fitting Zone.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται στις 11.52 π.μ. με τους «Βωξίτες» των 22,97 χλμ., ενώ ακολούθως τα πληρώματα θα κατευθυνθούν προς το «Ελευθεροχώρι 1» των 18,14 χλμ. στη 1.08 μ.μ. Μετά το Service στη Λαμία θα διεξαχθεί το απογευματινό σκέλος, το οποίο περιλαμβάνει τις ειδικές «Παύλιανη 2» με μήκος 24,64 χλμ. στις 4.26 μ.μ. και «Ελευθεροχώρι 2» με μήκος 18.14 χλμ. στις 6.08 μ.μ.

Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις ειδικές. Η πρώτη είναι ο «Πύργος» των 33,3 χλμ. στις 7.32 π.μ., ακολουθεί ο «Ταρζάν» των 17.58 χλμ. στις 9.28 π.μ., ενώ μετά το service της Λαμίας τα πληρώματα θα κατευθυνθούν εκ νέου στον «Ταρζάν» για την WOLF Power Stage.

Συνολικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει 15 ειδικές διαδρομές μήκους 292,16 χιλιομέτρων, ενώ οι «απλές» είναι 10.25,48 χιλιόμετρα. Ο τερματισμός του αγώνα θα γίνει στη Λαμία στις 2.38 μ.μ. της Κυριακής.

(Με στοιχεία από τη διοργάνωση και το caranddriver.gr)

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ