25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ράλλυ Ακρόπολις 2022 / Από το ΟΑΚΑ αρχίζει η γιορτή του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού – Το Σάββατο η θρυλική ειδική “Ταρζάν”

Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το Ράλλυ Ακρόπολις 2022 αρχίζει σήμερα, Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, από το ΟΑΚΑ με μια εντυπωσιακή υπερειδική, ενώ το Σαββατοκύριακο παίρνουν σειρά τα βουνά της Ρούμελης, με στρατηγείο το Service Park στη Λαμία.

Διεθνώς αναγνωρισμένο, με ονομασία, ταυτότητα και χαρακτήρα απόλυτα ταυτισμένα με την Ελλάδα, το Ράλλυ Ακρόπολις (8-11 Σεπτεμβρίου) έρχεται να δώσει συνέχεια σε ό,τι ξεκίνησε πέρυσι με την επιστροφή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ (WRC). Συμμετέχουν εβδομήντα (70) πληρώματα από τριάντα μία (31) διαφορετικές χώρες.

ΠΛΟΥΣΙΟ ΘΕΑΜΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Μόλις λίγες ώρες μας χωρίζουν από την εκκίνηση (Πέμπτη 8/9, στις 9 το βράδυ) του Ράλι Ακρόπολις 2022, με την εντυπωσιακή υπερειδική στο μεταμορφωμένο σε πίστα υψηλών απαιτήσεων και κατάμεστο από 60.000 θεατές κεντρικό στάδιο στο ΟΑΚΑ, όπου θα συναγωνιστούν τα πληρώματα με τους καλύτερους οδηγούς του κόσμου. Την επόμενη μέρα (Παρασκευή 9/9), το ενδιαφέρον στρέφεται στο Λουτράκι και το Σαββατοκύριακο (10-11/9) στα βουνά της Στερεάς Ελλάδας με επίκεντρο και στρατηγείο το Service Park στη Λαμία.

Την Πέμπτη (8/9), στις 16:30 θα ξεκινήσουν οι αναγνωρίσεις της διαδρομής για το 3ο γκρουπ πληρωμάτων. Μισή ώρα μετά, στις 17:00, στην αίθουσα «Κασιμάτης» θα διεξαχθεί ο παγκόσμιος τελικός e-Sports WRC, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα.

Στις 18:30 οι κορυφαίοι οδηγοί ράλλυ στον κόσμο, καθώς και οδηγοί από όλες τις κατηγορίες που προσμετρούν στον αγώνα θα βρεθούν στο Rally Village του ΟΑΚΑ για να υπογράψουν αυτόγραφα στους φίλους των σπορ. Στις 19:00 , εντός της αγωνιστικής διαδρομής υψηλοί προσκεκλημένοι θα συνοδηγήσουν σε ένα Ford Fiesta Rally 3 Junior WRC της Μ-Sport Poland.

Στις 19:45 οι οδηγοί της κορυφαίας κατηγορίας κατηγορίας του πρωταθλήματος θα συγκεντρωθούν στον αγωνιστικό χώρο για μια αναμνηστική φωτογραφία. Η δράση θα ξεκινήσει στις 20:08 με το πέρασμα των πρώτων δύο αυτοκινήτων.

ΜΕ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

Ξεχωριστή θέση στην προτίμηση των φίλων του Ράλλυ Ακρόπολις κατέχει η ειδική διαδρομή του Ταρζάν. Φέτος, θα διεξαχθεί το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022, θα έχει μήκος 23,37 χιλιομέτρων και θα είναι διπλή (SS10 και SS13), με εκκίνηση το πρωί και το απόγευμα (11:08 και 17:08). Μάλιστα, οι δύο ειδικές του Ταρζάν θα μεταδοθούν ζωντανά σε όλον τον κόσμο (στην Ελλάδα μέσω της ΕΡΤ). Πέρυσι, πολλοί ήταν οι Ευρυτάνες που παρακολούθησαν την ειδική, είτε μετακινούμενοι αυθημερόν είτε με διανυκτέρευση από το προηγούμενο βράδυ.

Τα πρώτα, περίπου δέκα κατηφορικά χιλιόμετρα, περνούν μέσα από πυκνό δάσος, σε σκληρό δρόμο. Στη συνέχεια, για περίπου 4 χιλιόμετρα ο δρόμος είναι ιδιαίτερα καλός. Mετά τη διασταύρωση για Ροβολιάρι και Ρεντίνα αρχίζει το γνωστό λιθόστρωτο του Ταρζάν, που ταλαιπωρεί αναρτήσεις και λάστιχα. Ο τερματισμός είναι λίγο πριν την είσοδο του χωριού Παλαιά Γιαννιτσού Φθιώτιδας.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ

Ανάμεσα στις 70 συμμετοχές του αγώνα θα δώσουν το παρών ο 9 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Σεμπαστιάν Λεμπ, σε μία από τις ελάχιστες φετινές συμμετοχές του καθώς και ο νεαρός Κάλε Ροβανπέρα ο οποίος προηγείται στη βαθμολογία και είναι πολύ κοντά στην κατάκτηση του τίτλου. Θέαμα θα προσφέρουν και τα είκοσι (20) ελληνικά πληρώματα που συμμετέχουν στον αγώνα.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε στην τεράστια παγκόσμια προβολή της χώρας και για τα πολυποίκιλα οφέλη από το Ράλι Ακρόπολις. Συνολικά 477 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι, φωτογράφοι και τεχνικοί από 32 χώρες και από τις 5 ηπείρους θα βρεθούν στην Ελλάδα για τον αγώνα, ενώ το τηλεοπτικό σήμα θα μεταδοθεί σε 150 χώρες και σε 100 εκατομμύρια τηλεθεατές. «Με την πιο ισχυρή οργανωτική ομάδα και σε άριστη συνεργασία με τους χορηγούς και την αγορά, την ΕΛ.ΑΣ, την Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ, τον Ερυθρό Σταυρό, την τοπική αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού και τους εκατοντάδες καταρτισμένους εθελοντές μας, θα διοργανώσουμε το καλύτερο ‘Ράλλυ των Θεών’», πρόσθεσε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ