28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ρέθυμνο: Πρωτοβουλία για την ενίσχυση των οικογενειακών δεσμών – Eκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γονέων

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Ρεθύμνης αναλαμβάνει πρωτοβουλία προσανατολισμένη στην ενίσχυση των οικογενειακών δεσμών και εστιασμένη στην ανάδειξη της γυναικείας παρουσίας στην ιστορική διαδρομή του Ρεθύμνου.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γονέων, και αφορά σε περίπατο για γονείς και παιδιά, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 στη διάρκεια του οποίου ο δάσκαλος-ιστορικός ερευνητής Νίκος Δερεδάκης θα ξεναγήσει τους συμμετέχοντες σε γραφικά σημεία του Ρεθύμνου και με τη συνδρομή τους, θα ανασύρει μνήμες από το παρελθόν της πόλης, ανιχνεύοντας το γυναικείο αποτύπωμα στην εξελικτική διαδρομή της πόλης στο χρόνο.

Ιδιαίτερη αναφορά φυλάσσεται για Ρεθύμνιες όπως η Ευμενία Βεργίτση, η Καλλιόπη Γιουλούντα, η Λέλα Κούνουπα η Μαρία Τσιριμονάκη και η Ευπατία Μοάτσου που σφράγισαν την τοπική ιστορία, σε κρίσιμες καμπές της, με τη θαυμαστή κοινωνική και ανθρωπιστική τους δράση.

Ο περίπατος με αποχρώσεις παρελθόντος και άρωμα γυναίκας, όπως επισημαίνει η αρμόδια αντιδήμαρχος δρ Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου, θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί από την πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων και θα ολοκληρωθεί στις 13.00 το μεσημέρι με κατάληξη στο Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο (οδό Βερνάδου, Παλιά Πόλη).

Πρόκειται για μία ευκαιρία ενός δημιουργικού, ενημερωτικού και συνάμα ψυχαγωγικού κυριακάτικου πρωινού με τα παιδιά και τους γονείς σύμφωνα με την κ. Γκίκα που επισημαίνει: «Προκειμένου η ξενάγηση να είναι προσιτή σε όλους και η ομάδα ευέλικτη για να κυκλοφορήσει στην πόλη, ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος. Γι’ αυτό παρακαλούμε δηλώστε τη συμμετοχή σας στο Κέντρο Συμβουλευτικής και στο τηλ. 2831056607 (διαθέσιμο από τις 9.00 το πρωϊ έως τις 2.00 το μεσημέρι, καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή)».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ