29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2021 / Από το Σύνταγμα της Αθήνας, στον “Ταρζάν” της Ευρυτανίας! Ανακοινώθηκε υπερ-ειδική στο κέντρο της πρωτεύουσας

Στις 20.00 της Πέμπτης (24/6) ξεκίνησε, στο «Κέντρο Πολιτισμού, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» η εκδήλωση παρουσίασης του Ράλι Ακρόπολις 2021, παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Στη διάρκειά της ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά από την τελετή εκκίνησης του «Ράλι των Θεών», θα υπάρξει σούπερ ειδική στο κέντρο της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι το Ράλλυ Ακρόπολις 2021, που επιστρέφει στο καλεντάρι του WRC έπειτα από 8 χρόνια, περιλαμβάνει και την Ευρυτανία, μέσω της αναβίωσης της θρυλικής ειδικής Ταρζάν (δείτε περισσότερα εδώ). Κατά την παρουσίαση των ειδικών διαδρομών του Ράλλυ Ακρόπολις, αναφορά έγινε και στην ειδική του Ταρζάν, κατά την 3η ημέρα· μάλιστα, ο Κώστας Στεφανής αφηγήθηκε μια ιστορία από το… 1977, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Μπούργο -τον γνωστό «Ταρζάν» (δείτε στο 49:40).

«Το Σάββατο και την Κυριακή (11-12/9) ο αγώνας θα έχει επίκεντρο τη Στερεά Ελλάδα. Εκεί θα διεξαχθούν ιστορικές διαδρομές. Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου θα βρεθεί σε ειδικές στους Αγίους Θεοδώρους, στην Πελοπόννησο. Και την Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου, στο κέντρο της Αθήνας, αμέσως μετά από την τελετή εκκίνησης κάτω από την Ακρόπολη, περιμένει τους Έλληνες μια εντελώς μοναδική, ξεχωριστή, πρωτόγνωρη εμπειρία. Προγραμματίζουμε την Athens City Stage, όπου τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα τρέξουν στο κέντρο της Αθήνας. Μια εικόνα που θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Πρόκειται για μία διαδρομή που θα διοργανωθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας με μήκος περίπου 1 χιλιομέτρου με τα πλάνα με φόντο την Ακρόπολη, τον Εθνικό Κήπο, το Σύνταγμα κ.α. να προβάλλονται παγκοσμίως.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, αποκαλύφθηκε το νέο λογότυπό του, που σχεδιάστηκε με γνώμονα τη διαχρονικότητα. «Συμπαγές και ταυτόχρονα δυναμικό, αντλεί το σχήμα του από έναν συνδυασμό των γραμμάτων A και R του λατινικού αλφαβήτου, που αποτελούν τα αρχικά της ονομασίας του αγώνα», διαβάζουμε.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, εκπρόσωποι της Πολιτείας, όπως ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και στελέχη των χορηγών του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

(Με στοιχεία από carandmotor.gr, zougla.gr)

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ