29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ρατσιστικές επιθέσεις στον Βινίσιους – Θύελλα αντιδράσεων και κύμα συμπαράστασης στον ποδοσφαιριστή της Ρεάλ

Παγκόσμιες διαστάσεις λαμβάνει το θέμα των ρατσιστικών επιθέσεων που δέχεται ο ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης, Βινίσιους Τζούνιορ, με τις Αρχές να προχωρούν μάλιστα σε επτά συλλήψεις. Ο ποδοσφαιριστής, που δέχεται κύμα συμπαράστασης από όλο τον κόσμο, δημοσιοποίησε εικόνες από όλες τις ρατσιστικές επιθέσεις εις βάρος του, σημειώνοντας ότι «αυτό δεν είναι ποδόσφορο, είναι απάνθρωπο».

Ο Βινίσιους Τζούνιορ δάκρυσε στο άκουσμα των ρατσιστικών συνθημάτων από οπαδούς της Βαλένθια. Λίγο μετά μαζί με συμπαίκτες του κατευθύνθηκαν στην εξέδρα για να αντιμετωπίσουν όσους τον βρίζουν αποκαλώντας τον «πίθηκο».

Η νέα ρατσιστική επίθεση στον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή της Ρεάλ έφερε στο φως ένα ζήτημα επαναλαμβανόμενο στα ισπανικά γήπεδα, προκαλώντας την αντίδραση του Ισπανού πρωθυπουργού.

«Καμία ανοχή στο ρατσισμό στο ποδόσφαιρο. Ο αθλητισμός είναι βασισμένος στις αξίες της ανοχής και του σεβασμού. Το μίσος και η ξενοφοβία δεν έχουν καμία θέση στο ποδόσφαιρό μας και στην κοινωνία μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ.

«Πρώτα θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι στη χώρα μας έχουμε πρόβλημα συμπεριφοράς, παιδείας και ρατσισμού» επισήμανε ο Λουις Ρουμπιάλες, επικεφαλής της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Ο προπονητής της Ρεάλ Κάρλο Αντσελότι ζήτησε άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος, ξεκαθαρίζοντας πως τα γεγονότα δεν θα οδηγήσουν τον παίκτη σε αποχώρηση.

«Ο Βινίσιους αγαπά το ποδόσφαιρο, αγαπά τη Ρεάλ γενικότερα και δεν νομίζω ότι σκέφτεται κάτι τέτοιο τώρα. Εκτός από τις καταδίκες θα πρέπει να γίνουν πράξεις» είπε χαρακτηριστικά.

Πολλές οι αντιδράσεις και στην πατρίδα του Βινίσιους, τη Βραζιλία. Ως ένδειξη διαμαρτυρίας τα φώτα έσβησαν για λίγα λεπτά στο εμβληματικό άγαλμα του Ιησού του Λυτρωτή στο Ρίο. Ο πρόεδρος Λούλα καταδίκασε τις επιθέσεις, ενώ η κόρη του Πελέ μίλησε για ντροπή.

Ανεβάζοντας ένα βίντεο με αποσπάσματα από τις ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον του ο Βινίσιους αναρωτιέται πότε θα σταματήσει όλο αυτό. Την ώρα που οι ισπανικές αρχές ανακοίνωσαν τη σύλληψη τριών ατόμων στη Βαλένθια για τις επιθέσεις, αλλά και άλλων τεσσάρων στη Μαδρίτη που τον Ιανουάριο είχαν κρεμάσει ομοίωμά του από γέφυρα με ένα πανό που έγραφε “Η Μαδρίτη μισεί τη Ρεάλ”.

Επιμέλεια: Ζέτα Κονταξή

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ