29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – Υπόθεση Οσμάν Καβαλά: Αναδίπλωση για τις απελάσεις των δέκα πρεσβευτών

Κάνει πίσω ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις απελάσεις των πρεσβευτών δέκα ξένων χωρών στην Τουρκία. Τώρα «θα είναι πιο προσεκτικοί στις δηλώσεις τους», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, για τη σοβαρή κρίση γύρω από την υπόθεση Οσμάν Καβαλά.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το βράδυ της Δευτέρας (25.10.2021), ότι οι πρεσβευτές των δυτικών χωρών, την απέλαση των οποίων είχε ζητήσει το Σαββατοκύριακο (23 & 24.10.2021), έκαναν ένα βήμα πίσω και πιστεύει ότι θα είναι πιο προσεκτικοί στις δηλώσεις τους.

Νωρίτερα οι πρεσβείες των ΗΠΑ και άλλων χωρών – ανάμεσα στις οποίες η Γερμανία, η Γαλλία και ο Καναδάς – είχαν εκδώσει ανακοινώσεις, στις οποίες διαβεβαίωναν ότι τηρούν τη διπλωματική συνθήκη να μην παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας (σ.σ. Τουρκία) που τους φιλοξενεί.

Το Σαββατοκύριακο (23 & 24.10.2021), ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι διέταξε να κηρυχθούν «ανεπιθύμητα πρόσωπα» οι πρεσβευτές δέκα χωρών επειδή ζήτησαν την αποφυλάκιση του Οσμάν Καβαλά, του αντιπολιτευόμενου επιχειρηματία και φιλάνθρωπου, ο οποίος κρατείται με την κατηγορία ότι χρηματοδότησε διαδηλώσεις και εμπλέκεται στην απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

«Η πρόθεσή μας δεν ήταν να προκαλέσουμε κρίση», υποστήριξε ο Ερντογάν, αλλά «να προστατεύσουμε τα δικαιώματα της Τουρκίας».

«Το δικαστικό μας σύστημα δεν παίρνει εντολές από κανέναν», επέμεινε ο «Σουλτάνος», λέγοντας, ότι «δεν μπορεί να ανεχτεί να του δίνει εντολές μια ομάδα πρεσβευτών». Επανέλαβε, επίσης, ότι κανείς δεν μπορεί να παραμείνει στην Τουρκία αν δεν σέβεται τη χώρα.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – Υπόθεση Οσμάν Καβαλά: Αναδίπλωση για τις απελάσεις των δέκα πρεσβευτών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ