29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ροδόπη: Έμποροι κι εργαζόμενοι στην αγορά της Κομοτηνής περιμένουν την έναρξη της εορταστικής περιόδου

Περιμένουν την έναρξη της εορταστικής περιόδου οι έμποροι και οι εργαζόμενοι στο χώρο της ένδυσης και υπόδησης στην Κομοτηνή.

Προβλέπουν πως θα κινηθούν 5-6 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, όταν, όπως λένε, θα αρχίσει η καταβολή των μισθών σε εργαζόμενους και συνταξιούχους. Αποτιμούν τη μέχρι τώρα κίνηση και δεν της βάζουν θετικό πρόσημο.
Στολίζουν βιτρίνες, ανανεώνουν το εμπόρευμα στα ράφια τους και απαντούν: «Ο θεός βοηθός» στο ερώτημα: «ποια σκέψη συντροφεύει κάθε πρωί το άνοιγμα της πόρτας του καταστήματός τους;».

Παρατηρούν τη συμπεριφορά του κόσμου, των πελατών τους και έχοντας μακρά πορεία στον χώρο σημειώνουν ότι: «ο κόσμος πια δεν έχει υπομονή». Και στο ερώτημα εάν στην παρούσα συγκυρία είναι πιο δύσκολο να είναι κανείς ιδιοκτήτης ή εργαζόμενος; Απαντούν «και τα δύο είναι δύσκολα».

Υποστηρίζουν ότι το επάγγελμά τους είναι ψυχοφθόρο και στέκονται στην άνοδο των τιμών που «χαλάνε» με το καλημέρα τη διάθεση των πελατών τους «Τα ακούμε εμείς τα παράπονά τους, αλλά και εμείς τι φταίμε;» αναρωτιούνται.

Όσον αφορά στα έξοδα που περιμένουν την αποπληρωμή τους; φαίνεται πως «ενοίκιο, ηλεκτρικό ρεύμα και τώρα το χειμώνα θέρμανση έχουν γίνει «βραχνάς»». Τέλος, σχετικά με τις θέσεις εργασίας στο δικό τους χώρο; Υποστηρίζουν: «Έχουν μειωθεί» προσθέτοντας ότι « όσοι καινούργιοι βρίσκουν δουλειά, βρίσκουν αξιοποιώντας προγράμματα».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ