19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ροδόπη-Κορονοϊός: Κι όμως είναι ακόμη εδώ…

“Καμπανάκι” ότι είναι ακόμη εδώ ήχησε τι τελευταίες ημέρες και στην μη τουριστική Ροδόπη. O μεγάλος αριθμός κρουσμάτων –σε σχέση με την περίοδο που προηγήθηκε – 70 την Τρίτη, 53 την Τετάρτη, μαρτυρούν την παρουσία του.

«Νομίσαμε ότι ο κορονοϊός τελείωσε. Δεν τελείωσε. Είναι εδώ υπάρχει και θα μάθουμε να συμβιώνουμε με τον κορονοϊό» σχολίασε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (30-6-2022) ο κος Κώστας Μαϊνας, ιατρός, μέλος του ΙΣ Ροδόπης.

Παράλληλα, έκανε λόγο για έξαρση εκφράζοντας την ανησυχία του. «Δυστυχώς έχουμε μια έξαρση του καλοκαιριού, από ό,τι λένε οι πιο ειδικοί από εμάς, την περιμέναμε». Σπεύδοντας ο κος Μαϊνας, να σημειώσει ότι: «Δεν θα πρέπει να μας πιάσει πανικός, ούτε θα πρέπει να εφησυχάσουμε».

Αντιθέτως, όπως είπε, «θα πρέπει να τηρούμε πάρα πολύ τις οδηγίες, που μάθαμε τα 2,5 και χρόνια».
Σημείωσε μάλιστα – όπως πάμπολλες φορές κατά τη διάρκεια τη πανδημίας- ότι: “Η μάσκα εξακολουθεί να προσφέρει πολύ σημαντική προστασία”. Τέλος, κάλεσε να: “Αποφεύγουμε τον συνωστισμό, όσο είναι εφικτό” και πρόβλεψε με τόνο αισιοδοξίας: «Νομίζω ότι θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ