26 Μαρτίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Ρωσία – κορονοϊός: Πάνω από το 92% των νοσηλευομένων ασθενών είναι ανεμβολίαστοι

Η πλειοψηφία των ασθενών που εισάγονται με κορονοϊό στα νοσοκομεία στη Ρωσία δεν έχουν εμβολιαστεί, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα.

Παράλληλα επεσήμανε πως όσοι έχουν εμβολιαστεί και έχουν νοσήσει δεν εισάγονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας στη Ρωσία.

«Ποσοστό μεγαλύτερο του 92% των ασθενών που εισάγονται στα νοσοκομεία αναφοράς για Covid-19 είναι ασθενείς που δεν έχουν εμβολιαστεί. Εκείνοι δε που έχουν εμβολιαστεί και εισάγονται στα νοσοκομεία, κατά κανόνα περνούν ελαφρά τη νόσο και δεν μπαίνουν στην εντατική», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός.

Ο Μουράσκα επισήμανε επίσης ότι αν νωρίτερα λέγαμε ότι η νόσος της Covid-19 είναι επικίνδυνη για άτομα άνω των 60 ετών, σήμερα στην ομάδα κινδύνου μπαίνει η νεολαία και οι εγκυμονούσες.

«Για αυτό τον λόγο ο πιο άμεσος και πιο γρήγορος τρόπος για να πάψει η μετάδοση της μολυσματικής νόσου, για να μειωθεί ο αριθμός των νοσούντων αλλά και αυτών που παρουσιάζουν βαριές επιπλοκές, για να μειωθεί ο αριθμός των θανάτων, είναι φυσικά, μόνο ο εμβολιασμός», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Υγείας.

To άρθρο Ρωσία – κορονοϊός: Πάνω από το 92% των νοσηλευομένων ασθενών είναι ανεμβολίαστοι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ