29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ρωσία – Λαβρόφ: Η στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων πρέπει να αποφευχθεί

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε πως είναι ζωτικής σημασίας να αποφευχθεί οποιουδήποτε είδους στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων και παράλληλα προειδοποίησε ότι η κλιμάκωση μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη ακόμη και με τη χρήση συμβατικών όπλων, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Λαβρόφ είπε επίσης πως η Δύση ωθεί την Ουκρανία να συνεχίσει τον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρώην πρόεδρος Ντμίτρι Μενβέντεφ προειδοποίησε ευθέως το ΝΑΤΟ να μην παραδώσει συστήματα Patriot στην Ουκρανία.

Ωστόσο, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρι Κουλέμπα επέμεινε:

«Το μήνυμα είναι απλό: δώστε Patriots όσο πιο σύντομα μπορείτε γιατί αυτό είναι το σύστημα που χρειάζεται η Ουκρανία για να προστατεύσει τον άμαχο πληθυσμό και τις υποδομές της», είπε.

Το Βερολίνο δήλωσε στις 24 Νοεμβρίου ότι οι μονάδες αντιπυραυλικής άμυνας Patriot που προσέφερε στην Πολωνία προορίζονται για χρήση στο έδαφος του ΝΑΤΟ, απαντώντας στα αιτήματα της Βαρσοβίας να αποσταλεί το σύστημα αυτό στην Ουκρανία.

«Εάν η Γερμανία είναι έτοιμη να εφοδιάσει με συστήματα Patriot την Πολωνία και η Πολωνία είναι έτοιμη να τα παραδώσει στην Ουκρανία, τότε νομίζω ότι η λύση για τη γερμανική κυβέρνηση είναι προφανής», δήλωσε, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών.

Ο Κουλέμπα, ο οποίος δήλωσε ότι το Κίεβο δεν θα μείνει με τα χέρια σταυρωμένα μέχρι να αποκατασταθεί η εδαφική αεκεριαότητα συμεπριλαμβανομένης και της Κριμαίας. Είπε επίσης ότι η Ουκρανία θα γίνει τελικά μέλος του ΝΑΤΟ,  την ώρα που η Μόσχα επαναλαμμβάνει ότι η παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία καθιστά το ΝΑΤΟ «μέρος της σύγκρουσης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ