28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ρόδος: Αρχίζει την Παρασκευή το 2ο Aegean Yachting Festival

Από την Παρασκευή 22 μέχρι την Κυριακή 24 Οκτωβρίου πραγματοποιείται στη Ρόδο το 2ο “Aegean Yachting Festival”, που διοργανώνει η εταιρεία BoatsAdvisor-Hub&Events και τελεί υπό την αιγίδα και στήριξη των υπουργείων Ναυτιλίας και Τουρισμού, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου, του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ν. Δωδεκανήσου, του ΔΟΠΑΡ, της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, της Ένωσης πλοιοκτητών ελληνικών σκαφών τουρισμού, του Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος και της WIMA- Διεθνούς Ναυτικής & Βιομηχανικής Ένωσης.


Το φεστιβάλ φέτος έχει αδελφοποιηθεί με μια από τις πέντε μεγαλύτερες εκθέσεις σκαφών παγκοσμίως, την Grand Pavois-La Rochelle και από του χρόνου θα φιλοξενεί αρκετές γαλλικές εταιρείες.
Παράλληλα με την έκθεση σκαφών θα λειτουργήσει και έκθεση παλαιών αυτοκινήτων, ενώ οι επισκέπτες, θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν επιδείξεις με σκάφη Optimist και Laser από το Ναυτικό Όμιλο Ρόδου και κωπηλασία από το 4ο σύστημα ναυτοπροσκόπων, να πάρουν μέρος σε σεμινάρια σχετικά με τον θαλάσσιο τουρισμό, τη ναυτιλία και το yachting καθώς και να απολαύσουν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Για τη σημασία της ανάπτυξης του yachting μίλησαν χθες σε συνέντευξη Τύπου ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Κώστας Χρυσοχοίδης, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Θανάσης Βυρίνης, ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ και του ΠΡΟΤΟΥΡ Αλέξανδρος Κολιάδης και ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Αντώνογλου.
«Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που βρισκόμαστε για δεύτερη συνεχή χρονιά σε θέση να προαναγγείλουμε την έναρξη του 2oυ Αegean Yachting Festival που θα πραγματοποιηθεί 22-24.10.2021 στην Μαρίνα Μανδρακίου στην Ρόδο. Σκοπός μας είναι να διαδώσουμε στο κοινό τι πάει να πει θαλάσσιος τουρισμός, αλλά και πόσα οφέλη επισύρει η ανάπτυξη μιας τέτοιας μορφής για τον τόπο και την τοπική κοινωνία. Η χώρα βρίσκεται σε ένα εξαιρετικά καλό momentum ως προς τις αφίξεις σκαφών και εμείς καλούμαστε να τοποθετήσουμε το Νότιο Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες αλλά και το νησί μας ειδικότερα στο επίκεντρο αυτής της τάσης παρουσιάζοντας και προωθώντας τον ως προορισμό yachting, τόσο σε επαγγελματίες του κλάδου όσο και στους απλούς επισκέπτες μας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της διοργανώτριας Boats Advisor-Hub & Events και υπεύθυνος του φεστιβάλ Αναστάσιος Κωνσταντάρος .

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ