24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ρώμη: Η Ένωση Ξένου Τύπου βραβεύει τους καλύτερους αθλητές της χρονιάς στην Ιταλία

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Οι ανταποκριτές της Ένωσης Ξένου Τύπου, επ’ ευκαιρία του απερχόμενου έτους γεμάτο αθλητικές επιτυχίες για την Ιταλία, ψήφισαν τους καλύτερους αθλητές του 2021.

Ο Marcell Jacobs επιλέχθηκε ως ο Καλύτερος Αθλητής της Χρονιάς για τη νίκη του στα 100 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο – ο πρώτος Ιταλός που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο σε αυτό το άθλημα. Ο Jacobs σημείωσε επίσης νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ και κέρδισε το χρυσό στη σκυταλοδρομία 4Χ100μ στους ίδιους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Lamont Marcell Jacobs (AP Photo/Luca Bruno)

Το Βραβείο του Καλύτερου Ξένου Αθλητή στην Ιταλία πηγαίνει στον ποδοσφαιριστή της Μίλαν, Σουηδικής υπηκοότητας, Zlatan Ibrahimovic. Πάντα πυλώνας του ιταλικού και παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ο Ιμπραΐμοβιτς ξεχώρισε και φέτος με το σκληρό και αποτελεσματικό παιχνίδι του, αποδεικνύοντας ότι είναι απαραίτητη δύναμη για τη Μίλαν στην πορεία της για το Scudetto.

Το Βραβείο Αθλητισμού Καριέρας απονέμεται στην κολυμβήτρια Federica Pellegrini για το διεθνές βιογραφικό της. Με περισσότερα από είκοσι χρόνια αγώνων, συμμετοχή σε πέντε Ολυμπιακούς αγώνες, ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, έξι χρυσά μετάλλια σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και επτά χρυσά ευρωπαϊκά μετάλλια, η Pellegrini αποσύρθηκε στις 30 Νοεμβρίου, κερδίζοντας το παρατσούκλι “La Divina (Η Θεϊκή)”.

Federica Pellegrini (AP Photo/Lee Jin-man)

Το Βραβείο Αθλητισμού της Ένωσης Ξένου Τύπου στην Ιταλία γεννήθηκε πριν από τριάντα χρόνια, όταν για πρώτη φορά το 1991 απονεμήθηκαν τα Βραβεία στον Καλύτερο Αθλητή της Χρονιάς, τον Καλύτερο Ξένο Αθλητή στην Ιταλία και το Βραβείο Καριέρας. Ανάμεσα στους μέχρι τώρα νικητές συμπεριλαμβάνονται σπουδαία ονόματα όπως οι Debora Compagnoni, Francesco Totti, Fiona May, Zinedine Zidane και Dino Zoff.

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ