18 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ρώσος Ολυμπιονίκης του χόκεϊ συνελήφθη ως λιποτάκτης

Ο Ιβάν Φεντότοφ, o ασημένιος ολυμπιονίκης με την Ρωσία στο χόκεϊ, συνελήφθη έξω από παγοδρόμιο στην Αγία Πετρούπολη με την κατηγορία οτι  προσπαθούσε να αποφύγει τα στρατιωτικά του καθήκοντα.

Ο 25χρονος τερματοφύλακας της Ρωσικής εθνικής ομάδας προσήχθη στο τοπικό στρατολογικό γραφείο και είναι πολύ πιθανό να σταλεί στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ σε περίπτωση άρνησης της κατάταξής του αντιμετωπίζει κίνδυνο φυλάκισης.

 Όλα αυτά ενώ ο Φεντότοφ, που είχε επιλεγεί στο ντραφτ το 2015, ετοιμαζόταν να συνεχίσει την καριέρα του στο NHL καθώς τον Μάιο είχε υπογράψει τεράστιο συμβόλαιο με τους Φλάϊερς της Φιλαδέλφεια, αξίας 1,2 εκ. δολαρίων.

Το βίντεο με τη «σύλληψή» του έξω από παγοδρόμιο στην Αγία Πετρούπολη κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορία της «αποφυγής στράτευσης» θεωρείται εκδικητική επειδή επέλεξε να αγωνιστεί στην ομάδα των ΗΠΑ.

Ο Φεντότοφ ανήκε στο παρελθόν στην ΤΣΣΚΑ, έναν σύλλογο που έχει στενούς δεσμούς με τον ρωσικό στρατό.

“Μόλις συνελήφθη γιατί δεν εμφανίστηκε στον στρατό» ανέφερε ο Ρώσος δημοσιογράφος Ντμίτρι Ναβόσα και πρόσθεσε: «δεν συνειδητοποίησε ότι η ΕΣΣΔ επέστρεψε»

Ο Φεντότοφ ο οποίος έχει ύψος 2.01μ. και θεωρείται ένας από τους καλύτερους παίκτες του ρωσικού και κινεζικού πρωταθλήματος KHL στο οποίο αγωιζόταν, είχε δημοσιοποιήσει την πρόθεσή του να αγωνιστεί στο NHL.

Ο Ρώσος πρωταθλητής βρισκόταν ακόμα στο γραφείο κατάταξης μέχρι αργά χθες το βράδυ πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Μια γυναίκα που προσπάθησε να μπει μέσα στο ασθενοφόρο εκδιώχθηκε και πιστεύεται ότι είναι η η μητέρα του.

Μέχρι στιγμής ουδείς γνωρίζει πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Φεντότοφ.

Υπεύθυνος του ρωσικού χόκεϊ επί πάγου είναι ο Ρομάν Ρότενμπεργκ, γιος του ολιγάρχη και κολλητού του Πούτιν Μπόρις.

Και στους δύο άνδρες έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ λόγω των δεσμών τους με τον Πούτιν, όπως και στον θείο του Ρομάν, Αρκάντι Ρότενμπεργκ.

Μια πηγή δήλωσε στη «Fontanka.ru» της Αγίας Πετρούπολης: «Τίποτα δεν μας εμποδίζει ακόμη και αύριο να στείλουμε τον παίκτη του χόκεϊ Φεντότοφ στον στρατό».

Ως κληρωτός, θεωρητικά δεν θα έπρεπε να σταλεί για να πολεμήσει σε αυτό που ο Πούτιν αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

Ωστόσο, υπάρχουν αναφορές για στρατεύσιμους μόλις 18 ετών που στέλνονται να πολεμήσουν.

Άνδρες ηλικίας έως 49 ετών κατατάσσονται τώρα καθώς οι ρωσικές δυνάμεις εξαντλούνται.

Τυπικά, όλοι οι Ρώσοι άνδρες ηλικίας έως 28 ετών μπορούν να κληθούν στο στρατό αν και λίγοι γιοι της ρωσικής ελίτ υπηρετούν στο στρατό και ακόμη λιγότεροι έχουν σταλεί να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

 

 

 

 

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ