29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Σάλος στη Γερμανία που πενθεί 141 νεκρούς από τις πλημμύρες: Γελάκια πίσω από την πλάτη του Στάινμαϊερ από τον διάδοχο της Μέρκελ

Η Γερμανία βιώνει ίσως τη χειρότερη φυσική καταστροφή της ιστορίας της, με 141 νεκρούς, 3.000 αγνοούμενους και 700 ανθρώπους να έχουν μείνει χωρίς στέγη αλλά ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας Άρμιν Λάσετ και εκείνος που θα διαδεχτεί την Άνγκελα Μέρκελ στην ηγεσία του CDU, βρήκε λόγο να ξεκαρδιστεί στα γέλια.

Και το έκανε ενώ όλες οι κάμερες ήταν στραμμένες στον πρόεδρο της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, που εκείνη την ώρα εξέφραζε τη θλίψη του για την εθνική καταστροφή που βιώνει η Γερμανία τις τελευταίες μέρες. Και φυσικά, τα γελάκια του Άρμιν Λάσετ έχουν προκαλέσει σάλο.

Ο Λάσερ συνόδευε, το Σάββατο (17.07.2021) τον πρόεδρο της Γερμανίας στην επίσκεψή του στο Έρφστατ, την πόλη η οποία επλήγη σοβαρότερα από τις φονικές καταιγίδες των προηγούμενων ημερών και, όσο ο Στάινμαϊερ μιλούσε στον Τύπο, στεκόταν λίγο πιο πίσω. «Θρηνούμε με όσους έχουν χάσει την οικογένεια, τους γνωστούς, τους συγγενείς τους», έλεγε ο Σταϊνμάιερ και πίσω του ο Άρμιν Λάσετ ξεκαρδιζόταν στα γέλια, συζητώντας με κάποιους από τους συνεργάτες του. Το γέλιο του διαρκεί μάλιστα τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα!

Δείτε το στιγμιότυπο

Conservative chancellor candidate Armin Laschet has apologized following criticism online over him appearing to laugh in the background as German President Steinmeier gives somber statement on help for flooding victims. pic.twitter.com/oDz6wz97oh

— DW News (@dwnews) July 17, 2021

Το περιστατικό έχει προκαλέσει χιλιάδες σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ καλύπτεται με επικριτικό σχολιασμό από το σύνολο των γερμανικών ΜΜΕ. «Δεν μπορεί και να συμπονάς και να γελάς. Δεν γίνεται», ήταν το σχόλιο της BILD, χαρακτηριστικά.

«Ο τρόπος με τον οποίο ο Άρμιν Λάσετ ξεκαρδίζεται στο παρασκήνιο ενώ ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος μιλάει για τα θύματα είναι άσεμνος και εξωφρενικός. Λένε ότι σε περιόδους κρίσης, εμφανίζεται ο χαρακτήρας. Όποιος γελάει σε τόσο δύσκολες καταστάσεις χωρίς να συναισθάνεται, αποκλείει ο ίδιος τον εαυτό του», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Λαρς Κλινγκμπάιλ, ενώ ο επικεφαλής του SPD στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία Τόμας Κουρσνάτι δήλωσε άναυδος. «Απλώς δεν μπορώ να το πιστέψω», έγραψε στο Twitter.

To άρθρο Σάλος στη Γερμανία που πενθεί 141 νεκρούς από τις πλημμύρες: Γελάκια πίσω από την πλάτη του Στάινμαϊερ από τον διάδοχο της Μέρκελ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ