20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Σάμος: Αποχαιρέτησαν τον μακαριστό Πατριάρχη πρ. Ιεροσολύμων

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Χώρα της Σάμου και στον Ιερό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Πατριάρχου πρ. Ιεροσολύμων κυρού Ειρηναίου Α΄ ο οποίος κοιμήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 9 Ιανουαρίου. Υπήρξε ο πέμπτος Σάμιος και ο τέταρτος εκ Χώρας καταγόμενος Πατριάρχης Ιεροσολύμων. Το σκήνωμα του μεταφέρθηκε με C 130 το πρωί της Τετάρτης συνοδεύομενο από συγγενείς και μέλη της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας, το οποίο προσκύνησαν ο κλήρος, οι τοπικές αρχές και πλήθος κόσμου. Τον μακαριστό αποχαιρέτησε ως εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής ο Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευέβιος ενώ στην συνέχεια το σκήνωμα μεταφέρθηκε για ταφή στο Μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού όπου έχουν ταφεί όλοι οι καταγόμενοι από τη Χώρα Πατριάρχες Ιεροσολύμων, Κύριλλος ο Β’, Ιερόθεος και Τιμόθεος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου με ομόφωνο ψήφισμα του μετά από σχετική εισήγηση του Δημάρχου κ. Γεωργίου Στάντζου, αποφάσισε να παραστεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία και στην ταφή του εκλιπόντος Πρωθιεράρχου, τιμώντας την ιερή μνήμη του και να καταθέσει στέφανο τιμής επί της σορού του, ως ένδειξη τιμής, σεβασμού και ευγνωμοσύνης της γενέτειράς του και των συμπολιτών του.

Επίσης η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Σάμου συνεδρίασε σε έκτακτη συνεδρίασή της, μετά την είδηση της κοίμησης του μακαριστού Πατριάρχου πρ. Ιεροσολύμων κυρού Ειρηναίου Α΄ και αποφάσισε ομόφωνα αντιπροσωπία να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία και αντί στεφάνου να αποστείλει τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου Ικαρίας & Κορσεών.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ