29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Σάμος: Η έμφυλη βία είναι το θέμα του εργαστηρίου “Ψυχοτεχνώ” του κέντρου “Άλκης Ζέη”

Η έμφυλη βία και η ενδυνάμωση των γυναικών σχετικά με αυτή, μέσω δράσεων οι οποίες θα έχουν βιωματικό και διαδραστικό χαρακτήρα είναι το θέμα που πραγματεύεται το εργαστήρι “Ψυχοτεχνώ” που διοργανώνεται από το Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας “Άλκη Ζέη” της ΑΡΣΙΣ –Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, με την υποστήριξη του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

Το εργαστήριο που ξεκινά στις 18 Οκτωβρίου απευθύνεται σε ενήλικες γυναίκες και για τη συμμετοχή δεν είναι απαραίτητη η γνώση κάποιας τέχνης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 7 δίωρες συναντήσεις που θα γίνονται κάθε Δευτέρα 5-9 το βράδυ στο χώρο του “Άλκη Ζέη”, επί της λεωφόρου Μαλαγαρίου.

Η συμμετοχή στην δραστηριότητα είναι δωρεάν, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμών και τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων COVID -19

Η δράση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Ανατολικής Σάμου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας.

Οι συναντήσεις αφορούν τον προβληματισμό γύρω από τη βία, την ανοχή σε αυτή, τις επιδράσεις που έχει, το σεξισμό, το φύλο, τα έμφυλα στερεότυπα και φυσικά την απεικόνιση του ρόλου της γυναίκας στο σήμερα.

Να σημειώσουμε ότι το Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού & Οικογένειας, άνοιξε τις πόρτες του τον Ιούνιο του 2020, αποτελεί μια πρωτοβουλία της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων και του Γραφείου Συνεργασίας της UNICEF στην Ελλάδα.

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ