28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Σάμος: Πολίτες και φορείς βγήκαν στους δρόμους ενάντια στο νομοσχέδιο για την υγεία

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν κατάφεραν να εμποδίσουν δεκάδες σαμιώτες να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου για συμμετοχή στην κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που συζητιόταν και ψηφιζόταν την Παρασκευή στην Ολομέλεια της Βουλής.

Οι Σαμιώτες συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Πυθαγόρα με πρώτο να παίρνει το λόγο ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου και μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ, Σταμάτης Φιλιππής.

Ο κ. Φιλιππής παρουσίασε το τι θα σημάνει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για το δημόσιο σύστημα υγείας, την εικόνα που ήδη υπάρχει από τομείς που ήδη έχουν παραδοθεί στους επιχειρηματίες (καθαριότητα κλπ), αλλά αναφέρθηκε και στα αιτήματα των υγειονομικών στο νησί όπως η καταβολή δεδουλευμένων, η άρση των αναστολών εργασίας, η μονιμοποίηση των συμβασιούχων κλπ.

Ο Μίλτος Βουδιώτης, εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου, δήλωσε την στήριξή του στον αγώνα των υγειονομικών, ενώ ανέδειξε το ρόλο όλων των κυβερνήσεων τωρινών και νέων για την άλωση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του συστήματος υγείας, στον οποίο με αυτό το νομοσχέδιο έρχεται να δοθεί ένα τελειωτικό χτύπημα που θα πλήξει όλο το λαό.

Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Βαθιού και στον εμπορικό όπου μοιράστηκαν ανακοινώσεις, ενώ τα συνθήματα των Σαμιωτών ενώθηκαν με αυτές των υπόλοιπων Ελλήνων που βροντοφώναξαν συνθήματα όπως: «Δώστε λεφτά για πρόνοια-υγεία, μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία», «Για όλο το λαό δημόσια υγεία, σε σύγχρονα δημόσια νοσοκομεία» αλλά και «Τα κέρδη σκοτώνουν την Υγεία, έξω οι ιδιώτες απ’ τα νοσοκομεία».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ