18 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Σέρρες: Βράβευση των σχολείων που διακρίθηκαν στο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους

Η βράβευση των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που διακρίθηκαν στον 12ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους με τίτλο «Σινεμά… διάβασες;» θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 τo πρωί της Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

«Είναι μια ξεχωριστή μέρα για τη διεύθυνση μας η οποία κατάφερε να πραγματοποιήσει ένα όραμα που είχε και να μετατραπεί από έναν τεράστιο γραφειοκρατικό μηχανισμό σε έναν μηχανισμό ο οποίος υλοποιεί καινοτομίες τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε διεθνές», είπε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Καραβασίλης.

Στην τελετή βράβευσης θα παραβρεθούν υπουργοί, υφυπουργοί αλλά και βουλευτές του νομού Σερρών

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υ.ΠΑΙ.Θ., την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα (Μορφωτικό Γραφείο –Σπίτι της Κύπρου), τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης της Προεδρίας της Κυβέρνησης και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ). Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας. Πραγματοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας της Κύπρου. Ακόμη, τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.

Στην εκδήλωση βράβευσης θα παραστούν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς από την Ελλάδα και την Κύπρο, με σκοπό να παραλάβουν τα βραβεία τους και να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους

Η 9η μέρα του σχολικού αθλητισμού

Ημέρα αφιερωμένη στον αθλητισμό θα είναι η Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου για όλα τα σχολεία στην Π.Ε. Σερρών αφού όπως είπε ο κ. Καραβασίλης εκείνη την ημέρα δεν θα γίνουν μαθήματα, παρά μόνο αθλητικές δραστηριότητες με το σύνθημα «άθληση κάθε μέρα, υγεία μια ζωή». «Το Υπουργείο Παιδείας θέλει να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές στην άθληση και να τους απομακρύνει από την καθιστική ζωή και από άλλες συνήθειες», υπογράμμισε ο κ. Καραβασίλης.

Ο κ. Καραβασίλης ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες και εντός της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί η 2η φάση των προσλήψεων των νέων αναπληρωτών. «Στο Νομό μας αναμένουμε ελάχιστους αναπληρωτές καθώς τα κενά που υπάρχουν είναι απειροελάχιστα και μας ενδιαφέρει να έχουμε αναπληρωτές στο θέμα της ειδικής αγωγής», συμπλήρωσε ο κ. Καραβασίλης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ