25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Σέρρες: Ερωτηματικά για τις αιτίες της φονικής έκρηξης στο 9ο Δημοτικό – Ανοίγει την Δευτέρα μετά τις εργασίες

Ξεκινά και πάλι την λειτουργία του την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου το 9ο Δημοτικό Σχολείο στις Σέρρες όπου στις 5 Δεκεμβρίου έχασε την ζωή του ένας 11χρονος μαθητής, μετά από την φονική έκρηξη του καυστήρα θέρμανσης.

Συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Σερρών πραγματοποιούν τεχνικές εργασίες στο σχολείο ώστε να καθαριστεί ο χώρος και να εξασφαλιστεί η θέρμανση του κτηρίου. Τοποθετούνται κλιματιστικά, ενώ τα μαθήματα θα γίνονται παρουσία ψυχολόγου σε κάθε αίθουσα, καθώς και κοινωνικού λειτουργού.

Οι έρευνες για τα αίτια της έκρηξης συνεχίζονται από τους δύο πραγματογνώμονες που ορίστηκαν από την αστυνομία. Τεχνικό σύμβουλο όρισε και η οικογένεια του αδικοχαμένου 11χρονου Βασίλη, ενώ σύμφωνα με τις δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένειας κ. Γκολέμη, στο κάδρο των ευθυνών μπαίνουν ο Δήμος, ο εργολάβος αλλά και το σχολείο.

Τις προηγούμενες ημέρες, υπήρξε ανακοίνωση των γονέων, οι οποίοι ζητούν την παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι είναι υπεύθυνοι για τον χαμό του γιού τους.

Το μεσημέρι της Παρασκευής 9/12, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πόλη των Σερρών με αίτημα ασφαλή σχολεία.

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ