28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Σεισμός και εκδήλωση πυρκαγιών με τραυματία στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, το σενάριο άσκησης της Π.Υ. Καρπενησίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Την ευκαιρία να διαπιστώσουν το επίπεδο της επιχειρησιακής ετοιμότητας του προσωπικού, είχαν τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπενησίου, καθώς το πρωί της Πέμπτης (14/4) διεξήχθη άσκηση με την κωδική ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2022».

Βίντεο από την άσκηση και δηλώσεις

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου και σκοπός της ήταν η εξάσκηση του προσωπικού της Π.Υ. Καρπενησίου στην εφαρμογή του σχεδιασμού αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, με τη συνδρομή των εμπλεκόμενων αρχών, υπηρεσιών και φορέων.

Η άσκηση ετοιμότητας ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί και προέβλεπε την εκδήλωση σεισμικής δόνησης, που είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση πυρκαγιάς στα δύο λεβητοστάσια του σχολικού συγκροτήματος του 2ου Δ.Σ. Καρπενησίου, με έναν εγκλωβισμένο μαθητή σε αίθουσα του 1ου ορόφου και έναν τραυματία μαθητή στο γυμναστήριο της νέας πτέρυγας του σχολείου.

Η Π.Υ. Καρπενησίου επενέβη με 4 πυροσβεστικά οχήματα και περισσότερους από 20 πυροσβέστες, ενώ στην άσκηση συμμετείχαν και συνέδραμαν, επίσης, το ΕΚΑΒ Καρπενησίου, η Αστυνομική Διεύθυνση Ευρυτανίας, η ΔΕΔΔΗΕ, η Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ