23 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Σεισμός Κρήτη: Αυτοψία στα κτήρια του Δήμου Μινώα Πεδιάδος – Οδηγίες προς τους κατοίκους

Κλιμάκιο πέντε μηχανικών της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του υπουργείου Υποδομών έφτασε στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος της Κρήτης. Σημειώνεται πως οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου πραγματοποίησαν αυτοψία στις περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου της Κρήτης, το πρωί πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό κατάστημα Αρκαλοχωρίου συνάντηση του δημάρχου Μανώλη Φραγκάκη με τον Περιφερειακό Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Μανώλη Παραβολιδάκη, παρουσία του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνου Αραβιάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την εφαρμογή του εγκεκριμένου Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Σεισμών με την κωδική ονομασία «Εγκέλαδος» του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Επιπλέον από το Δήμο έγιναν γνωστοί οι χώροι καταφυγής, καταυλισμού και παροχής πρώτων βοηθειών μετά από σεισμό, όπως αυτοί έχουν προσδιοριστεί στο εγκεκριμένο Σχέδιο Αντιμετώπισης Σεισμών του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Τα εν λόγω σημεία καθώς και οδηγίες προστασίας από το σεισμό, είναι διαθέσιμα και μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής (app) για κινητές συσκευές «Δημότης Μινώα Πεδιάδας» η οποία είναι διαθέσιμη για δωρεάν κατέβασμα μέσω App Store και Google Play.

Τέτοια σημεία έχουν οριστεί σε περιοχές όπως το Αρκαλοχώρι, το Θραψανό, την Αυλή, τους Αποστόλους, τη Βόνη, τη Γαρίπα , το Γεράκι, τον Ευαγγελισμό, τους Ζωφόρους, το Ίνι, τους Κασσάνους, την Κασταμονίτσα, τα Κάτω Κστελλιανά, το Λύττο, το Νιπιδιτό, την Παναγιά, τα Πάρτιρα, την Πολυθέα, τον Σκινιά, το Σμάρι και τον Στίρονα. 

To άρθρο Σεισμός Κρήτη: Αυτοψία στα κτήρια του Δήμου Μινώα Πεδιάδος – Οδηγίες προς τους κατοίκους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ