20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Σεισμός στην Εύβοια – Γ. Παπαδόπουλος στην ΕΡΤ: Κλιμακώνεται η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή – Δεν ξέρουμε εάν είναι ο κύριος (video)

«Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα εάν αυτός ήταν ο κύριος σεισμός. Τις ίδιες αμφιβολίες είχαμε και για το πρωινό των 4,8 ρίχτερ, δεδομένου μάλιστα ότι η σεισμική δραστηριότητα βρίσκεται σε εξέλιξη στη συγκεκριμένη περιοχή από τις 25 Οκτωβρίου και ύστερα με μικρά μεγέθη, ενώ κλιμακώνεται» επισήμανε ο διδάκτωρ σεισμολογίας και επιστημονικός συνεργάτης της UNESCO , κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, με αφορμή τη σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στις 22:06 στην Αττική. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην Εύβοια, και το μέγεθός του 5 βαθμοί της κλίμακας ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

«Νομίζω ότι είναι λάθος αυτό που έχει γίνει να λέμε ότι κατά πάσα πιθανότητα ο πρωινός ήταν ο κύριος σεισμός. Δεν συμβάλλουμε έτσι. Απεναντίας, αν θέλετε προκαλούμε μία σύγχυση στον κόσμο» είπε ακόμα ο ίδιος.

Ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε ακόμα:

«Δεν υπάρχουν τυποποιημένες διαδικασίες, δεν υπάρχει μια στάνταρ διαδικασία. Η φύση είναι εξαιρετικά πολύπλοκη. Το βλέπουμε. Βρίσκεται σε εξέλιξη σεισμική δραστηριότητα εδώ και αρκετές ημέρες και νομίζω ότι χρειάζεται πολύ περίσκεψη και πολύ προσοχή στο τι λέμε. Βλέπω επίσης να γίνονται και ορισμένες δηλώσεις περί επικείμενων σεισμών σε άλλες περιοχές της χώρας. Είναι πολύ κακό αυτό που γίνεται.

Δεν είναι από τις περιοχές με υψηλή σεισμικότητα. Αυτό είναι αλήθεια, όμως αυτό δεν αποτελεί καμία εγγύηση. Έχουμε πολλά παραδείγματα στην Ελλάδα με περιοχές που έγιναν ισχυροί σεισμοί, χωρίς να γνωρίζουμε καθόλου το παρελθόν τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο σεισμός της Πάρνηθας το 1999 έγινε με μέγεθος 6 ρίχτερ και προκάλεσε 143 θύματα».

Διαβάστε ακόμα: Νέος σεισμός 5 ρίχτερ στην Εύβοια – Αισθητός και στην Αθήνα

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ