Σεμινάριο Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Καρπενήσι, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο

Σεμινάριο Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Καρπενήσι, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο

Σεμινάριο Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού, διοργανώθηκε με επιτυχία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου, το διάστημα από τις 26 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2024, στο Καρπενήσι, με τη συμμετοχή μελών συλλόγων που είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν αυθεντικούς χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Τη διδασκαλία είχαν αναλάβει καταξιωμένοι χοροδιδάσκαλοι: ο Γιώργος Παντζιαρίδης, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στο όλο εγχείρημα και παρουσίασε χορούς από τη Θράκη, ο Δήμος Γκίκας με χορούς από τη Δράμα, ο Χρήστος Άψης που εξειδικεύτηκε στους χορούς της Αλμωπίας και ο Χαράλαμπος Ντόκας, ο οποίος παρουσίασε χορούς από την Ευρυτανία. Με τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, οι εισηγητές καθοδήγησαν τους συμμετέχοντες με επαγγελματισμό και αγάπη για την παράδοση.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι χορευτές διδάχθηκαν όχι μόνο τα βήματα των χορών, αλλά και την ιστορία και τη σημασία τους για τις τοπικές κοινότητες. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα ζωντανό και φιλικό, δημιουργώντας έναν ιδανικό χώρο για μάθηση και ανταλλαγή εμπειριών. Η εκδήλωση προσέφερε στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να συνδεθούν με την παράδοση.

«Ένα τριήμερο γεμάτο νέες γνώσεις, χορό, τραγούδι, κέφι και γλέντι περίμενε τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου. Νέες γνωριμίες με ανθρώπους στον κομμάτι του Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού αλλά και καταξιωμένους καλλιτέχνες της Ελληνικής Μουσικής μας παράδοσης», αναφέρει ο Χ. Ντόκας, χοροδιδάσκαλος του Πολιτιστικού και εισηγητής στο σεμινάριο, εκφράζοντας ευχαριστίες προς τους χοροδιδάσκαλους και τους μουσικούς που συμμετείχαν στο τριήμερο, καθώς και στα μέλη και στο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου, που στήριξαν την προσπάθεια.

Διαβάστε ακόμα

Επικαιρότητα