24 Σεπτεμβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Σερβία: Συγκέντρωση υποστήριξης του Βούτσιτς στο Βελιγράδι

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες από ολόκληρη την Σερβία έφτασαν στο Βελιγράδι για να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση υποστήριξης του προέδρου της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ο οποίος τελευταία δέχεται επικρίσεις στο εσωτερικό για τον τρόπο διακυβέρνησης. Η συγκέντρωση διοργανώνεται από το κυβερνών Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα με το σύνθημα «Η Σερβία της ελπίδας». Η συγκέντρωση ξεκινά στις οχτώ η ώρα το βράδυ.

Ο Βούτσιτς αναγγέλλοντας πριν από μερικές ημέρες την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης είχε δηλώσει ότι θα είναι η μαζικότερη που συνέβη ποτέ στην νεότερη ιστορία της Σερβίας. Ανέφερε επίσης ότι στην ομιλία του θα επικεντρωθεί σε θέματα που αφορούν το μέλλον της χώρας και ο λόγος του δεν θα είναι διχαστικός. 

Όπως μετέδωσαν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ για την μεταφορά υποστηρικτών του Βούτσιτς στο Βελιγράδι νοικιάστηκαν περισσότερα από 2500 χιλιάδες λεωφορεία. Η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι «ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός κινητοποιήθηκε και τέθηκε στην υπηρεσία του κυβερνητικού κόμματος για να είναι η συγκέντρωση μεγαλειώδης όπως ανήγγειλε ο Βούτσιτς». Το ανεξάρτητο συνδικάτο εργαζομένων «Nezavisnost» αναφέρει ότι στις δημόσιες υπηρεσίες και τους οργανισμούς με εκβιασμούς και απειλές αναγκάστηκαν πολλοί εργαζόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στην σημερινή συγκέντρωση.

(AP Photo/Marko Drobnjakovic)

Κατά γενική εκτίμηση η σημερινή συγκέντρωση στο Βελιγράδι διοργανώθηκε για να αποτελέσει την απάντηση του Αλεξάνταρ Βούτσιτς στις τρεις μαζικές διαδηλώσεις που διοργανώθηκαν από την αντιπολίτευση τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Στις διαδηλώσεις αυτές δεκάδες χιλιάδες πολίτες του Βελιγραδίου βγήκαν στους δρόμους για να εκφράσουν την αγανάχτηση τους για την έξαρση της βίας που εκδηλώθηκε στις αρχές Μαΐου με δύο τραγικά γεγονότα μαζικών πυροβολισμών που στοίχισαν την ζωή σε 18 ανθρώπους. 

Ανταπόκριση από Βελιγράδι: Νίκος Πέλπας

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ