21 Μαρτίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Σερβία: Τον κομβικό ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια επισήμανε στο Οικονομικό Φόρουμ Βελιγραδίου ο Γ.Γ. Ιωάννης Σμυρλής

Βελιγράδι, Ανταπόκριση : Νίκος Πέλπας

Στις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις Ελλάδας-Σερβίας και την περιφερειακή συνεργασία αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και πρόεδρος της Enterprise Greece  Ιωάννης Σμυρλής στο 22ο Οικονομικό Φόρουμ Βελιγραδίου(BEF).

Η προώθηση των άμεσων ξένων επενδύσεων στους τομείς των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, της διασυνδεσιμότητας, της διαχείρισης υγρών αποβλήτων και της προστασίας του περιβάλλοντος βρέθηκαν στο επίκεντρο της τοποθέτησης του κου Σμυρλή.

Ο Γενικός Γραμματέας ανέλυσε, επίσης, τη σημασία της περιφερειακής συνεργασίας για την ομαλή ανάπτυξη των χωρών της περιοχής υπό τις νέες συνθήκες που δημιουργήθηκαν μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο κ. Σμυρλής επισήμανε ότι στην νέα κατάσταση πραγμάτων ο ρόλος της Ελλάδας όσο και της Σερβίας είναι κομβικός για το σύνολο των Βαλκανίων. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συνεργασία στον τομέα της διασυνδεσιμότητας και της ενέργειας μπορούν να λειτουργήσουν ως «όχημα» για την ανάπτυξη στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ο κ. Σμυρλής συναντήθηκε στο Βελιγράδι και με εκπροσώπους της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας στην Σερβία και είχε την ευκαιρία να εξετάσει μαζί τους την αντιμετώπιση ζητημάτων που τους απασχολούν, ώστε να διευκολυνθεί και να ενισχυθεί η επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ