19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Σε Κοζάνη και Νάουσα βρέθηκε πριν τις Απόκριες ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου – Συμμετείχε σε τοπικά έθιμα & δρώμενα (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Με 35μελή αποστολή ταξίδεψε στη Βόρεια Ελλάδα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου. Το χορευτικό τμήμα παρουσίασε στην Κοζάνη χορούς και τραγούδια της Ευρυτανίας, ενώ πραγματοποιήθηκε και επίσκεψη στη Νάουσα με αφορμή το έθιμο του “Γενίτσαρου και της Μπούλας”

από την έντυπη έκδοση

Κατά το τριήμερο 17-19 Φεβρουαρίου του 2023, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου συνόδευσαν την Χορευτική του Ομάδα, η οποία συμμετείχε προσκεκλημένη στο 2ο KOZANI FESTIVAL “Στον ρυθμό του 11”, που διοργανώνει ο Λαογραφικός Όμιλος Κοζάνης “Oι Φίλοι της Παράδοσης”. Στην Κοζάνη τα μέλη της αποστολής έτυχαν θερμής υποδοχής από τα μέλη του οικοδεσπότη ομίλου αλλά και των τοπικών αρχών, γεύθηκαν τη ζεστή φιλοξενία τους και απόλαυσαν την άρτια οργάνωσή τους σε κάθε πτυχή της διοργάνωσης του Φεστιβάλ.

ΒΙΝΤΕΟ

Με την συνοδεία εθελοντών μελών του Λαογραφικού Ομίλου, το βράδυ της Παρασκευής (17/2) συμμετείχαν στο τοπικό αποκριάτικο έθιμο του Φανού, έζησαν σαν ντόπιοι την τέλεσή του χορεύοντας και τραγουδώντας μαζί τους. Την επομένη, το πρωί του Σαββάτου 19 Φεβρουαρίου, ξεναγήθηκαν στον Μητροπολιτικό Ναό της Κοζάνης και στο Ιστορικό, Λαογραφικό Φυσικής Ιστορίας Μουσείο και στη συνέχεια περιηγήθηκαν στην όμορφη πόλη.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας η χορευτική ομάδα παρουσίασε στα πλαίσια του Φεστιβάλ και υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου, Χαράλαμπου Ντόκα, χορούς και τραγούδια της Ευρυτανίας, αναδεικνύοντας και την πτυχή της σαρακατσάνικης πολιτιστικής κληρονομιάς της ιδιαίτερης πατρίδας μας. Η παράσταση κέρδισε τις εντυπώσεις κατά γενική ομολογία διοργανωτών και συμμετεχόντων χορευτικών, τόσο με την άρτια χορευτική τέλεση όσο και με την ιδιαίτερα φροντισμένη παρουσία των χορευτών. Το βράδυ της ίδιας μέρας έκλεισε με ένα παραδοσιακό γλέντι για όλους τους συμμετέχοντες του Φεστιβάλ.

Το πρωί της Κυριακής, 19 Φεβρουαρίου, η αποστολή αναχώρησε για την κοντινή Νάουσα, όπου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το εκεί τελούμενο έθιμο του “Γενίτσαρου και της Μπούλας”. Τόσο σε μέλη που είχαν συμμετάσχει στο έθιμο το 2020, όσο και σε μέλη που το είδαν για πρώτη φορά από κοντά, η συγκίνηση υπήρξε μεγάλη. Στη συνέχεια η αποστολή είχε την ευκαιρία να χορέψει και να φάει σε ταβέρνα της πόλης υπό τους ήχους ορχήστρας χάλκινων δίνοντας για άλλη μια φορά το στίγμα της και συγκεντρώνοντας τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα μουσικών, συνδαιτυμόνων και περαστικών.

«Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. Του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου, εκφράζουν τις ευχαριστίες τους τόσο προς τον Λαογραφικό Όμιλο Κοζάνης για τη ζεστή του φιλοξενία, όσο και προς τα μέλη της αποστολής που συμμετείχαν στην εξόρμηση στη Β. Ελλάδα, συγχαίρουν τον χοροδιδάσκαλο για την άρτια εμφάνιση της Χορευτική Ομάδας και ελπίζουν και σε άλλες όμορφες στιγμές, μέσα από τις οποίες ο σύλλογος θα αναδεικνύει τον τοπικό μας Πολιτισμό και τις τοπικές μας Παραδόσεις, είτε στο Καρπενήσι είτε όπου προσκληθεί», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ