25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Σε ρόλο πρωταγωνιστικό καθιερώνονται οι οδηγοί της Α.Λ.Α. Καρπενησίου. Νέες διακρίσεις στο Λουτράκι (ΦΩΤΟ)

από την έντυπη έκδοση

Οι οδηγοί της ΑΛΑ Καρπενησίου πρωταγωνίστησαν -και- στον 1ο Γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Drift που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο (22-23/5) στη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου.

Στις 22 και 23 Μαΐου 2021, στη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου, διεξήχθη με επιτυχία ο 1ος Γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift 2021, με την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Καρπενησίου να φιγουράρει -μέσω των οδηγών της- ξανά στις πρώτες θέσεις των νικητών. Σε μια συγκυρία, μάλιστα, που η λέσχη δεν διαθέτει πίστα (για προπονήσεις, επιδείξεις κ.α.), η ικανότητα των ντόπιων οδηγών να πρωταγωνιστούν, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία.

Συνολικά πέντε (5) οδηγοί, μέλη της ΑΛΑΚ, ταξίδεψαν από το Καρπενήσι με προορισμό το Λουτράκι και συμμετείχαν στην εναρκτήρια διοργάνωση drift για το τρέχον έτος, καθώς λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, η αγωνιστική δραστηριότητα είχε «παγώσει» επί μήνες.

Σε μια διαδρομή που πρόσφερε εντυπωσιακό θέαμα, ο Γιώργος Θεοδωρογιάννης, με Subaru Impreza GC8 (κεντρική φωτογραφία), κατόρθωσε να επικρατήσει στην κατηγορία των μονών περασμάτων Street Legal και να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Παρά τον υψηλό και πολυπληθή ανταγωνισμό (στην κατηγορία συμμετείχαν 32 οδηγοί), ο οδηγός από το Καρπενήσι συνδύασε θέαμα και αποτελεσματικότητα και έφθασε στη νίκη.

«Είναι πολύ όμορφο που επιστρέψαμε και πάλι στους αγώνες. Είναι πολύ θετικό που βρισκόμαστε και πάλι όλοι μαζί και κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Αναφορικά για τον αγώνα, με βοήθησε πάρα πολύ η διαδρομή, μου ταίριαξε και οδηγικά και έτσι κατάφερα μετά από τρομερές μάχες να φτάσω στην επικράτηση. Είναι μόνο ένας αγώνας, αλλά είναι πολύ σημαντικό για την προσπάθεια που κάνουμε», δήλωσε για τον αγώνα και τη νίκη του ο Γ. Θεοδωρογιάννης.

Στην ίδια κατηγορία, εξαιρετικός ήταν και ο φιλόδοξος Κώστας Τσιάκας (Opel Ascona), που εκκίνησε από την 15η θέση και τερμάτισε 4ος, γνωρίζοντας την ήττα στον μικρό τελικό, ενώ ο Γιάννης Παπαβασιλείου (ΑΛΑΚ), με BMW E36, με σταθερά καλή παρουσία στη διάρκεια του αγώνα, μπήκε στην τελική οκτάδα.

Η αγωνιστική δράση είχε ξεκινήσει με την κατηγορία Pro, των διπλών περασμάτων και του άφθονου θεάματος. Δύο συμμετοχές είχε η ΑΛΑ Καρπενησίου, με τον Πάνο Ράπτη (Nissan 200sx) και τον Πάνο Κίτσιο (Toyota Corolla) να μένουν εκτός οκτάδας.

Ο Κ. Τσιάκας με Opel Ascona (φωτο: Φωτο_γραφείο)
Ο Γ. Παπαβασιλείου (φωτο: Φωτο_γραφείο)
Προσπάθεια του Π. Ράπτη (φωτο: Φωτο_γραφείο)
Ο Π. Κίτσιος (φωτο: Φωτο_γραφείο)
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ