29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Σε τροχιά Ολυμπιακών Αγώνων ο Γιάννης Αντωνίου, χιονοδρόμος του ΕΟΣ Καρπενησίου – Θέσεις στο βάθρο στο Μπάνσκο

Τη δική του μάχη για την εξασφάλιση της πρόκρισης στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022, που θα γίνουν στο Πεκίνο, δίνει ο Γιάννης Αντωνίου, αθλητής του ΕΟΣ Καρπενησίου. Ο 26χρονος χιονοδρόμος προηγείται έναντι του συναθλητή του στην Εθνική Ομάδα, Γιάννη Πρώιου, στη γενική κατάταξη που προκύπτει μέσα από τον μέσο όρο των πέντε καλυτέρων αποτελεσμάτων τους από 1/7/2019.

Όπως αναφέρει η ΕΟΧΑ, ο Γιάννης Πρώιος κέρδισε ένα χρυσό και ένα αργυρό μετάλλιο στο διεθνή αγώνα που διεξήχθη στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας, στις 28 και 29 Δεκεμβρίου. Σε ισάριθμα αγωνίσματα τεχνικής κατάβασης ήταν εξαιρετικός με κορυφαία επίδοση τους 43,35 βαθμούς FIS . Ο «δικός μας» Γιάννης Αντωνίου ήταν στα ίδια αγωνιστικά επίπεδα με τον συνονόματό του αλλά έχασε στις λεπτομέρειες και τις δύο ημέρες· τερμάτισε στη δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα.

Ο Γιάννης Αντωνίου είχε αναδειχθεί πέμπτος σε αγώνα σλάλομ που έγινε στη Σλοβενία πριν τα Χριστούγεννα, ενώ η σεζόν του είχε αρχίσει με συμμετοχή σε αγώνες σε Ιταλία και Γαλλία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευρυτάνας χιονοδρόμος ήταν ο πρώτος Λαμπαδηδρόμος στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πεκίνο 2022», που έγινε στην Αρχαία Ολυμπία στις 18 Οκτωβρίου 2021. Έχει συμμετάσχει ακόμα μια φορά σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, στην Pyeong Chang 2018.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ