Σημαντική απώλεια για την Ευρυτανία ο θάνατος του ακαδημαϊκού Γιώργου Γιαννίτσαρη – Στο Νόστιμο έγινε η κηδεία του

Πρόωρα, σε ηλικία 69 ετών, έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Γιαννίτσαρης, Δρ. Αρχιτέκτων Μηχανικός, Επίκουρος Καθηγητής στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Ο Γεώργιος Γιαννίτσαρης, γράφει ο θεολόγος Ζαχαρίας Ζηνέλης, υπήρξε ακούραστος ερευνητής επιστήμονας, πολυγραφότατος με αμέτρητες επιστημονικές μελέτες, εισηγήσεις σε συνέδρια, διαλέξεις, ομιλίες, παρουσίες σε σχετικές εκδηλώσεις, αναδεικνύοντας πολλά μνημεία και θέματα του Τομέα του (Αρχιτεκτονική) για όλον τον ελληνικό χώρο και ιδιαίτερα, με περισσότερο -ζηλευτό- μεράκι για την αγαπημένη του Ευρυτανία, της οποίας την Αρχιτεκτονική μελέτησε από άκρη σε άκρη.

«Με βαθιά θλίψη ενημερωθήκαμε για την απώλεια του αγαπημένου δασκάλου, φίλου και συναδέλφου της Σχολής μας Γιώργου Γιαννίτσαρη. Ο Γιώργος έφερε στη σχολή ήθος και αγάπη για τα καθήκοντά του, ένα καθαρό αέρα από την βουνίσια καταγωγή του με περισσή αγάπη για τον τόπο του και την ελληνική παραδοσιακή αρχιτεκτονική», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ.

Και συνεχίζει: «Ήταν ένας αγαπημένος συνάδελφος και δάσκαλος, που υπηρέτησε με αφοσίωση την περιοχή της Μορφολογίας. Η μελέτη της Ευρυτανίας, και γενικότερα η έρευνα για την παράδοση και την αρχιτεκτονική της αποτέλεσαν προτεραιότητα στην ακαδημαϊκή και επαγγελματική του ζωή. Αυτή την περηφάνεια για την ελληνική παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τη μετέφερε με μεγάλη γενναιοδωρία και στους σπουδαστές του». «Ακόμη», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση, «ήταν γεμάτος αγάπη για την οικογένειά του, τα μάτια του ήταν γεμάτα συναισθήματα όταν μιλούσε για τις δυο του κόρες (…). Καλό τελευταίο ταξίδι στην Ευρυτανία.Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024, στις 12.00 το μεσημέρι, στη γενέτειρά του, στο Νόστιμο Ευρυτανίας.

Ψήφισμα για τον θάνατο του Γ. Γιαννίτσαρη, εξέδωσε η Πανευρυτανική Ένωση.

Περισσότερα, στα Ευρυτανικά Νέα της Τετάρτης 4/9/24