29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Σημαντική ημέρα: Εμβολιάστηκαν περιθαλπόμενοι & εργαζόμενοι στο Θεραπευτήριο Καρπενησίου (βίντεο & δηλώσεις)

Το απόγευμα της Τετάρτης, 27 Ιανουαρίου 2021, πραγματοποιήθηκε ο εμβολιασμός περιθαλπόμενων και εργαζόμενων του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας. Για μια «πολύ σημαντική μέρα» έκανε λόγο, μιλώντας στα Ευρυτανικά Νέα, ο Διοικητής της δομής, κ. Κλεομένης Λάππας.

Την πρώτη δόση του εμβολίου έλαβαν περισσότεροι από 70 άνθρωποι -περιθαλπόμενοι και άτομα από το προσωπικό που εργάζεται στο ΘΧΠ· η δεύτερη δόση θα δοθεί σε είκοσι ημέρες. Στην εμβολιαστική διαδικασία συμμετείχε το τοπικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Καρπενησίου.

Η «θωράκιση» δομών που φιλοξενούν ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως το Θεραπευτήριο, αποτελεί ζήτημα ύψιστης σημασίας καθώς -όπως έχει διαπιστωθεί, δυστυχώς με οδυνηρό τρόπο- τα ποσοστά θνητότητας στο ενδεχόμενο διασποράς κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα, ακριβώς διότι οι περιθαλπόμενοι είναι, συχνά, ηλικιωμένοι ή/και πάσχουν από συνοδά προβλήματα υγείας.

«Συμπληρώνεται σχεδόν ένας χρόνος πανδημίας, έχουμε περάσει δύο κύματα κορονοϊού. Στο πρώτο κύμα, καταφέραμε να βγούμε αλώβητοι. Στο δεύτερο κύμα, είχαμε κάποια θετικά κρούσματα. Καταφέραμε, όμως, το ακατόρθωτο. Να μην υπάρξει διασπορά εντός του Θεραπευτηρίου. Ξεπεράσαμε και αυτόν τον μεγάλο βράχο και είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον», ανέφερε ο κ. Λάππας και πρόσθεσε: «Βεβαίως, και με τον εμβολιασμό δεν εφησυχάζουμε. Η αλήθεια είναι πως έχουμε ανηφορικό και δύσκολο δρόμο ακόμη. Θα εφησυχάσουμε όταν το αρμόδιο υπουργείο μάς το πει. Μέχρι τότε, θα εφαρμόζουμε τα αυστηρά πρωτόκολλα και θα τηρούμε τα πολύ αυστηρά μέτρα, όπως τα τηρούσαμε μέχρι τώρα. Ο αγώνας των εργαζόμενων είναι συνεχής και η διοίκηση προσπαθεί να στηρίζει αυτή την προσπάθεια όσο μπορεί περισσότερο».

«Είμαστε ίσως», τόνισε επίσης στα Ε.Ν., «η μόνη δομή σε όλη την Ελλάδα που δεν υπήρξε διασπορά και δεν θρηνήσαμε θύματα. Αυτό σημαίνει πως οι προσπάθειες διοίκησης και εργαζόμενων αποδίδουν τα μέγιστα και αυτό μας κάνει αισιόδοξους για το μέλλον».

«Οι ίδιοι οι περιθαλπόμενοι», υπογράμμισε ο Διοικητής του Θεραπευτηρίου, «…συμμετέχουν και αυτοί ενεργά. Οι δε συγγενείς, και αυτό είναι το σημαντικό, κατανοούν την προσπάθεια που γίνεται, για ποιο λόγο γίνεται και παρά το γεγονός ότι είναι δύσκολο να μην βλέπουν από κοντά τους δικούς τους ανθρώπους, συμμετέχουν και αυτοί με τον τρόπο τους, χωρίς να μας πιέζουν ψυχολογικά και κάνοντας υπομονή. Αυτό είναι το σημαντικό».

Αναφέρθηκε, τέλος, στην προσπάθεια που έχει αναπτυχθεί για την επικοινωνία, μέσω της τεχνολογίας, των περιθαλπόμενων με τα συγγενικά τους πρόσωπα «…με όλα τα ηλεκτρονικά μέσα, με τάμπλετ, για να μπορούν (σ.σ. οι περιθαλπόμενοι) να βλέπουν την εικόνα του δικού τους ανθρώπου. Έτσι, νιώθουν λίγο πιο κοντά μαζί τους και πιστεύουμε ότι σύντομα θα έχουμε θετικά νέα».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ