19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Σκουρτόπουλος: «Δεν ανταποκριθήκαμε στην πίεση του ΠΑΟΚ»

Μετά την ήττα του Ηρακλή κόντρα στον ΠΑΟΚ με 72-69 για την 3η αγωνιστική της Basket League, ο τεχνικός των «κυανόλευκων», Θανάσης Σκουρτόπουλος, μίλησε στην ΕΡΤ για τους λόγους που οδήγησαν την ομάδα του στη σημερινή ήττα, τονίζοντας πως υπάρχει ενδεχόμενο και μερικής αντικατάστασης του ρόστερ της.

Οι δηλώσεις του Θανάση Σκουρτόπουλου:

«Στο τρίτο δεκάλεπτο δεν είχαμε συγκέντρωση κι αυτό ήταν το καθοριστικό σημείο του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά, πίεσε, τώρα δεν ξέρω το όριο του φάουλ το γνωστό, τέλος πάντων σημασία είχε ότι εμείς δεν ανταποκριθήκαμε με αποτέλεσμα να παρασυρθούμε και να μπλοκάρουμε και στην επίθεση και να αναγκαστούμε να κυνηγάμε. Δυστυχώς, έχουμε τα θεματάκια μου, δεν έχουμε την εμπειρία στα κρίσιμα σημεία και πάνω σ’ αυτό πρέπει να δουλέψουμε γιατί είναι το τρίτο παιχνίδι στη σειρά που χάνουμε στο τέλος».

Για το χρόνο συμμετοχής του Ράιαν Γούλριτζ και την πιθανή αντικατάστασή του, δήλωσε:

«Δεν ήταν θέμα τραυματισμού. Έχουμε θέμα γιατί δεν λειτουργεί μέσα στην ομάδα. Φτιάξαμε μια ομάδα με 3-4 έμπειρους και οκτώ νέους, δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε κάποια όρια, δηλαδή η ομάδα έχει τις ανάγκες της. Αν καταλάβατε, το διάστημα που ο ΠΑΟΚ έκανε το come back ήταν μέσα ο Γούλριτζ και ο Τέιλορ. Εκείνη στη στιγμή δημιουργήθηκε ένα κενό στην άμυνα. Έχουμε μεγάλο πρόβλημα γιατί δεν μπορούν να καταλάβουν την αμυντική τακτική. Δεν έχω παράπονο από τη συμπεριφορά, τον χαρακτήρα τους και τη δουλειά τους, αλλά δυστυχώς δεν μπορούν καταλάβουν τακτική. Στην Ελλάδα δεν μπορούμε να πηγαίνουμε συνέχεια στο up tempo, χρειάζεται και οργανωμένο μπάσκετ. Τι μπορούμε να κάνουμε βάσει των δυνατοτήτων μας; Θα το δούμε. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε παίκτη που πραγματικά να μας βοηθάει και τότε θα προχωρήσουμε στη θέση του Γούλριτζ. Τον σήκωσα να τον βάλω στο τέλος, μιλάγαμε εμείς και κοίταγε αριστερά και τον ξανακάθισα έξω. Όλα τα χρόνια πάντα δίνω δύο θέσεις σε δύο παιδιά από την Αμερική. Πρέπει όμως και ο άλλος να το θέλει, να το δουλέψει και να το κερδίσει και αυτή τη στιγμή δεν το κάνει».

Επιμέλεια: Πάνος Γαλάνης

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ