26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Αίτημα του δημάρχου Σκύρου να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας

Ο Δήμαρχος Σκύρου κ. Νίκος Μαυρίκος απέστειλε αίτημα προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την κήρυξη του Δήμου Σκύρου σε κατάσταση έκτασης ανάγκης λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε με σφοδρότητα το νησί. Στο νησί έπεσαν σχεδόν 200 τόνοι νερού ανά στρέμμα, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές καταστροφές σε υποδομές και δίκτυα. Οι τεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε. Εύβοιας βρίσκονται στην περιοχή προκειμένου να συντονίσουν τις απαραίτητες εργασίες και να καταγράψουν τις βλάβες και τις ζημιές.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα «χτύπησαν» με μεγάλη ένταση και διάρκεια το νησί της Σκύρου, με αποτέλεσμα την πρόκληση πλημμυρικών συμβάντων και τη διακοπή της κυκλοφορίας σε πολλά τμήματα του οδικού δικτύου.

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας επιχειρεί από τις πρώτες ώρες εκδήλωσης των φαινομένων, έχοντας ενεργοποιήσει 6 μηχανήματα έργου, υποστηρίζοντας το έργο της Δημοτικής Αρχής, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή έχοντας ήδη συνδράμει στον απεγκλωβισμό δεκάδων πολιτών, στην προσπάθεια αποκατάστασης της πρόσβασης σε πολλά τμήματα του οδικού δικτύου και στη συνδρομή σε οποιαδήποτε άλλη ανάγκη μέχρι τώρα έχει προκύψει.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ