26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Σοκαρισμένη η Λαμία / “Εφυγε” από ανακοπή 14χρονη μαθήτρια, που νοσούσε από covid-19 – Τι αναφέρει το Νοσοκομείο

Την απώλεια ενός κοριτσιού μόλις 14 χρόνων, θρηνεί η γειτονική Λαμία. Η μαθήτρια άφησε την τελευταία της πνοή το απόγευμα του Σαββάτου (4/12), στα επείγοντα του Γεν. Νοσοκομείου Λαμίας.

Το άτυχο κορίτσι νοσούσε από κορονοϊό από τις 29/11 και μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο με προκάδριο άλγος. «Οι εξετάσεις που έγιναν έδειξαν ισχαιμικό επεισόδιο. Οι πρώτες σκέψεις για μεταφορά στην Αθήνα εγκαταλείφθηκαν γρήγορα αφού το παιδί είχε απανωτά καρδιακά επεισόδια. Οι γιατροί που προσέτρεξαν δεν πρόλαβαν να κάνουν πολλά. Διασωλήνωσαν την 14χρονη αλλά δεν πρόλαβαν να την μεταφέρουν  στην ΜΕΘ, αφού μια ακόμη ανακοπή της στοίχισε τη ζωή», αναφέρει το lamiareport.gr.

Σε ανακοινωθέν που εξέδωσε το ΓΝ Λαμίας, αναφέρει τα εξής:

“Σήμερα 04/12/2021 στις 09:30 π.μ προσήλθε με ΕΚΑΒ, συνοδεία με την μητέρα του, κορίτσι 14 ετών με αναφερόμενη νόσο  Covid 19  παρουσιάζοντας αδυναμία, καταβολή και συμπτώματα αφυδάτωσης. Σύμφωνα με το ληφθέν ιστορικό δεν είχε εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid-19, νοσούσε από 29/11/2021 και ήταν υπό φαρμακευτική αγωγή κατ’ οίκον. Άμεσα βάση πρωτοκόλλου έγινε κλινικο-εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος και τέθηκε διάγνωση οξέως στεφανιαίου συνδρόμου. Άμεσα έγινε προσπάθεια αντιμετώπισης της βαρύτατης κλινικής εικόνας με την συνδρομή ιατρών των Επειγόντων, Παιδιάτρων, ΜΣΝ, Αναισθησιολόγων, ΜΕΘ, με ταυτόχρονη επικοινωνία με το νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία και ΕΚΑΒ, προκειμένου να σταθεροποιηθεί κλινικά και να διακομιστεί με ασφάλεια.

Δυστυχώς παρ’ όλες τις προσπάθειες το κορίτσι παρουσίασε καρδιοαναπνευστική ανακοπή και παρά την παρατεταμένη προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, κατέληξε στις 17:26 μ.μ.

Ο Διοικητής του Γ.Ν. Λαμίας

ΑΝΔΡΕΑΣ  ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ“.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ