20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Σουλιώτης για κολυμβητήριο: “Ζητάμε τη κατανόηση των δημοτών. Για ρεύμα & πετρέλαιο πληρώνουμε πλέον 1.800€ τη μέρα (!)”

Σωρεία αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση του Δήμου Καρπενήσι να αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, αδυνατώντας να ανταπεξέλθει πλέον στα πολύ υψηλά ενεργειακά κόστη. Τα Ευρυτανικά Νέα ζήτησαν την άποψη του Δημάρχου Καρπενησίου, Νίκου Σουλιώτη, σχετικά με το σκεπτικό και τις συνθήκες που οδήγησαν στην απόφαση, τις προθέσεις της δημοτικής αρχής και τα επόμενα βήματα για το κολυμβητήριο.

«Με μεγάλη δυσκολία και μεγάλο προβληματισμό, σε μία έξαρση του ενεργειακού κόστους που βιώνουμε τελευταία μετά την εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία και την εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου του φυσικού αερίου αλλά και του ηλεκτρικού ρεύματος, και σε μία προσπάθεια να ιεραρχήσουμε τις ανάγκες μας και να μπορούμε να είμαστε συνεπείς απέναντι στους δημότες μας, λάβαμε – ύστερα και από συνεννόηση που κάναμε το πρωί σήμερα στην οικονομική μας επιτροπή αλλά και με βάση τα στοιχεία που έλαβαν από τους υπαλλήλους του κολυμβητηρίου – την απόφαση να αναστείλουμε τη λειτουργία του κολυμβητηρίου για ένα μήνα», αναφέρει ο δήμαρχος και ενημερώνει ότι για τη λειτουργία των εγκαταστάσεών του απαιτούνται 1.400 ευρώ την ημέρα σε πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ η δαπάνη για το ηλεκτρικό ρεύμα έφθασε και τις 12 χιλιάδες ευρώ/μήνα.

«Σε όλα αυτά υπολογίσαμε και τους χρήστες του κολυμβητηρίου – δημότες και παιδιά της πόλης – που δεν ξεπερνούν τους 35 αυτό τον καιρό. Με αυτά τα δεδομένα αναγκαστήκαμε, δίνοντας προτεραιότητα στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων μας, για να έχουν θέρμανση 700 παιδιά που καθημερινά πηγαίνουν στα σχολεία μας, να προβούμε σε μία μικρής διάρκειας αναστολή του κολυμβητηρίου», επισημαίνει ο κ. Σουλιώτης και ζητά την κατανόηση των πολιτών.

«Ζητάμε την κατανόηση των δημοτών, δεν κάνουμε πίσω από την προσπάθεια που γίνεται για να προσφέρουμε στα παιδιά μας τα περισσότερα. Το έχουμε αποδείξει έμπρακτα με τη συντήρηση πέρσι του κολυμβητηρίου, με την προμήθεια νέας ρομποτικής σκούπας για τον καθαρισμό της πισίνας και βέβαια κάνοντας μεγάλες διοργανώσεις που θα φέρουν τα παιδιά μας πιο κοντά στον αθλητισμό», δηλώνει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα.

«Δεν καθίσαμε ποτέ με σταυρωμένα χέρια», συμπληρώνει και αναφέρει: «Έχουμε ξεκινήσει μία μεγάλη προσπάθεια διασφαλίζοντας τη χρηματοδότηση 1,5 εκ. ευρώ για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην στέγη του κολυμβητηρίου· σήμερα που μιλάμε είμαστε στο τελευταίο στάδιο, ήδη έχει βγει η πρόσκληση της Οικονομικής Επιτροπής και την Τρίτη περνάμε την τελευταία διαδικασία αποδοχής του κόστους σύνδεσης που μας έδωσε η ΔΕΗ έτσι ώστε μέσα στον Απρίλιο να δημοπρατηθεί το έργο, ένα έργο το οποίο θα μειώσει τα έξοδα του κολυμβητηρίου κατά 150.000 ευρώ το χρόνο». «Επιπλέον», λέει ακόμα ο δήμαρχος, «έχουμε κάνει αίτημα στον Υφυπουργό Αθλητισμού και έχουμε πάρει τη διαβεβαίωση μιας χρηματοδότησης 85.000 ευρώ για την προμήθεια και εγκατάσταση ενός καλύμματος για το κολυμβητήριο».

Και ο κ. Σουλιώτης τονίζει και τα εξής: «Βλέπετε λοιπόν ότι η προσπάθειά μας είναι διαρκής, δεν πήραμε αβίαστα μία απόφαση να κλείσουμε το κολυμβητήριο, με πόνο την πήραμε, δεν θέλουμε να στερούμε από τα παιδιά μας τίποτα, όμως θα πρέπει να καταλάβουμε ότι βιώνουμε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, ο κόσμος, η πατρίδα μας και ο δήμος μας και ο κάθε πολίτης – είναι εύκολο να βάλει ο κάθε πολίτης πετρέλαιο με 1,65 ευρώ το λίτρο, το είχαμε προβλέψει;».

«Σε αυτή λοιπόν τη δύσκολη συγκυρία θέλω να ζητήσω την κατανόηση των δημοτών μας και των χρηστών του κολυμβητηρίου, είναι μία μικρή περίοδος η οποία θα περάσει και θα μπούμε πάλι σε μία άλλη φάση για τη λειτουργία του κολυμβητηρίου και των δομών μας», καταλήγει ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ