28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Σοφία Μπεκατώρου: Καταθέτει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η Ολυμπιονίκης

Σοφία Μπεκατώρου: Καταθέτει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η Ολυμπιονίκης

Το «κατώφλι» της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, θα περάσει σήμερα η χρυσή Ολυμπιονίκης, Σοφία Μπεκατώρου, προκειμένου να καταθέσει, και επίσημα, για δεύτερη φορά, τα όσα οδυνηρά υπέστη το 1998, όταν και έπεσε θύμα βιασμού από ισχυρό, τότε και μέχρι πριν λίγες ημέρες, παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας.

Βέβαια, αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που η αθλήτρια θα καταθέσει τα όσα οδυνηρά της συνέβησαν στις εισαγγελικές αρχές.

Ήδη, από τον περασμένο Νοέμβριο στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας που διενεργείται από τον αθλητικό εισαγγελέα, Κων/νο Σιμιτζόγλου.

Mε αφορμή τις καταγγελίες του, επίσης, χρυσού ολυμπιονίκη, Νίκου Κακλαμάκη, για διαφθορά στους κόλπους της ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας, είχε αποκαλύψει για πρώτη φορά τα όσα τραγικά έζησε. Στην συνέχεια τα αποκάλυψε και δημόσια. 

Η αφληγηση που προκάλεσε ανατριχίλα

«Κάποια στιγμή, όπως μιλάγαμε με τον Χ, γύρισα και με φίλησε. Εγώ πάγωσα, δεν ήξερα πώς να αντιδράσω, δεν περίμενα ποτέ να κάνει μία τέτοια κίνηση. Για μένα ο Χ αντιπροσώπευε το πατρικό πρότυπο, ήταν ένας άνθρωπος που επιτέλους δεν μας πολεμούσε μέσα στην Ομοσπονδία και ήθελε το καλό μας, σκέφτηκα» περιέγραψε η ολυμπιονίκης μιλώντας στο «Marie Claire».

«Συνέχισα να προχωράω με ταχύτερο ρυθμό, κάνοντας πως δεν κατάλαβα ότι συνέβη, αν και του το ανέφερα, λέγοντάς του ότι δεν περίμενα ποτέ μία τέτοια κίνησή του. Φτάνοντας στο ξενοδοχείο μας, στο ασανσέρ, πριν πάει στο δωμάτιό του, μου ζήτησε να τον ακολουθήσω. Εγώ αρνήθηκα και πήγα να κλείσω την πόρτα. Εκείνος πάντα ευγενικά και με χαμόγελο με ρώτησε αν τον φοβάμαι και τότε του απάντησα πως όχι, αλλά ότι δεν υπήρχε λόγος να πάω μαζί στο δωμάτιό του. Εκείνος, προσπαθώντας να με πείσει, με διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να κάνει κάτι ερωτικό, απλά να συζητήσουμε.

click4more: Σοφία Μπεκατώρου: Ντροπιαστικές αναφορές δημοτικής συμβούλου κατά της Ολυμπιονίκη

Ήξερε όμως πώς να μου μιλήσει και πώς να με ηρεμήσει και να με κάνει να ρίξω τις άμυνές μου. Και όταν αυτό έγινε, τότε άρχισε να ασελγεί εις βάρος μου. Προσπάθησα να τον απωθήσω, να του δείξω ότι δεν υπάρχει αμοιβαία επιθυμία, θεωρώντας ότι θα το σεβαστεί. Του είπα όχι, του επανέλαβα ότι δεν θέλω να προχωρήσω και εκείνος με ψεύτικα γλυκόλογα έλεγε ότι δεν είναι τίποτα, κάνοντας χιούμορ. Έλεγε ότι θα σταματήσει αν δεν το θέλω, όμως δεν σταμάτησε ό,τι κι αν του έλεγα. Κλαμένη και ντροπιασμένη, έφυγα από το δωμάτιο όταν αυτός ολοκλήρωσε και σηκώθηκε από πάνω μου. Γύρισα στο δωμάτιό μου, όπου η συναθλήτριά μου κοιμόταν ανυποψίαστη. Έκανα μπάνιο, ένιωθα βρώμικη, εξαντλημένη, ταπεινωμένη και ανίκανη να υπερασπιστώ τα δικαιώματά μου. Ενώ είχαμε μόλις αποκτήσει το δικαίωμα στο όνειρο με την Αιμιλία, αν εγώ μιλούσα για ό,τι μου συνέβη, μπορεί αυτό να κατέρρεε» περιέγραψε  η Σοφία Μπεκατώρου.

Ο λόγος στη δικαιοσύνη

Ο τεράστιος θόρυβος που προκλήθηκε από την δημόσια αποκάλυψη της υπόθεσης της σεξουαλικής της κακοποίησης από τη Σοφία Μπεκατώρου, οδήγησε-τελικά- στην παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, που διέταξε τη διενέργεια, χωριστής, εισαγγελικής έρευνας, παρά το γεγονός πως το αδίκημα έχει τελεστεί το 1998 και συνεπώς, αν και κακούργημα, έχει παραγραφεί.

Ο εισαγγελέας που ανέλαβε την υπόθεση κάλεσε άμεσα την ολυμπιονίκη προκειμένου να καταθέσει τα όσα της συνέβησαν.

Πλέον, το λόγο έχει η Δικαιοσύνη, με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα να έχει ήδη αποστείλει εγκύκλιο σε όλους τους εισαγγελείς της χώρας, ζητώντας την κατά προτεραιότητα διερεύνηση αυτών των καταγγελιών, με αποφασιστικότητα, ταχύτητα και σχολαστικότητα, τις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

To άρθρο Σοφία Μπεκατώρου: Καταθέτει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η Ολυμπιονίκης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ